Neslican Tay kimdir?

İki kez kansere yakalanıp üçüncü kez kansere yakalandığını öğrenen Neslican Tay’ın kim olduğu merak ediliyor. Neslican Tay kimdir?

Neslican Tay kimdir?
Son Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 12:13
21 Eylül 2019 Cumartesi 08:00

Neslican Tay, üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi. Fen lisesi öğrencisi olan genç kız, İTÜ Mimarlık’ı kazanmayı çok istiyordu fakat hastalığı nüksettiği için tercih yapmadı. Bacağındaki tümör sebebiyle üç kez ağırlaştırılmış kemoterapi gördükten sonra bacağı kesildi. Bu mücadele sonrasında bacağının birini kaybeden Neslican Tay üçünce kez kansere yakalandığını öğrendi.  İki zorlu kanserle savaşında bir bacağını kaybetmesine karşın kazanan Neslican Tay, üçüncü kanser haberini hiç beklemiyordu. Önce gözyaşlarına boğulan genç kız, bir kez daha aynı mücadeleyi verme kararı aldı.

20 yaşındaki genç kız, sosyal medya hesabından üçüncü defa kansere yakalandığını takipçilerine duyurdu.  Hem sağ ve sol akciğeri hem de sağ akciğerin zarında tümör olduğunu öğrenen Tay, önce kemoterapi göreceğini, zardaki tümörün küçülmesi halinde ameliyat yolunun açılabileceğini belirtti. Bu habere hazırlıksız yakalandığını, çünkü hiç beklemediğini ifade eden Neslican Tay, duygusal videosunda, "Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybetmek istiyorum. Mücadeleyi bırakmak istemiyorum çünkü bana da bu yakışır. Umarım ben kazanırım" dedi.

Neslican Tay hayatını kaybetti

Türkiye'nin, kansere karşı verdiği mücadeleyle tanıdığı 20 yaşındaki Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay'ın, 6 Eylül'de, uzun süredir mücadele ettiği "yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör"e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastaneye müracaat ettiğini belirtti.

Tay'ın durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alındığını kaydeden Yiğitbaşı, "Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 21.20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dileriz." ifadelerini kullandı.

Neslican Tay’ın Bazı Instagram Paylaşımları

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar