Muzaffer Kuşhan Kimdir, neden meslekten men edildi?

Muzaffer Kuşhan Kimdir, neden meslekten men edildi? Dila Kurt'un taksirle ölümüne neden olmak suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası ve 2 yıl süre ile hekimlik meslek ve sanatını yapmaktan men cezası alan cerrah Muzaffer Kuşhan'a bir kötü haber daha geldi. Muzaffer Kuşhan neden meslekten men edildi

Muzaffer Kuşhan Kimdir, neden meslekten men edildi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Mart 2019 Pazartesi 14:05

Muzaffer Kuşhan Kimdir, neden meslekten men edildi? Dila Kurt'un taksirle ölümüne neden olmak suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası ve 2 yıl süre ile hekimlik meslek ve sanatını yapmaktan men cezası alan cerrah Muzaffer Kuşhan'a bir kötü haber daha geldi. Muzaffer Kuşhan neden meslekten men edildi? | sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Muzaffer Kuşhan, doktorluk görevine geri dönmek için yasağın kaldırılması talbiyle mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Mahkeme Muzaffer Kuşhan´ın şartlı tahliye kararı ile tahliye olduğunu, hak ederek tahliye tarihinin ise 22 Kasım 2019 olduğunu belirterek, 2 yıllık meslekten men cezasının bu tarihten itibaren başlayacağını belirtti. Mahme Muzaffer Kuşhan'ın cezasının kaldırıması talebini reddeti. Kararın ardından Kuşhan'ın tekrar göreve dönmesi için 22 Kasım 2021'i beklemesi gerekecek. 

Muzaffer Kuşhan Kimdir?

Dr.Muzaffer Kuşhan, 1969 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra askerliğini yedek subay doktor olarak Manisa da yaptı.

Askerliğin hemen ardından Muş’un Malazgirt ilçesinde bir yıl serbest hekim olarak çalıştı.

Kuşhan, daha sonra Federal Almanya Cumhuriyeti’nde 6 yıllık genel cerrahi ihtisasını tamamlayarak uzman oldu. Aynı dönemde ince bağırsağın kısaltılması, mideye balon koyma, çenenin bağlanması gibi zayıflama yöntemlerini uygulayan ekipte yer aldı.

Arkasından 2 yıllık kaza cerrahisi üst ihtisasını tamamladı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde sağlıklı yaşam kliniklerinde incelemelerde bulundu.

Dr.Muzaffer Kuşhan, 1994 yılında Polonezköy, Köyiçi mevkiinde yerleşik 4 yıldızlı 60 odalı butik otel açtı. Dr.Kuşhan’ın oteli, 1995 yılında Sağlık Bakanlığı’ndan hastane ruhsatı aldı. 2002 yılına kadar obezite dalında hizmet verdi. Aynı yıl insanların hastane kelimesinden rahatsız olmaları nedeniyle yataklı konaklama tesisi ruhsatıyla hizmet vermeye devam etti.

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 4 yıldızlı otel ruhsatı alarak faaliyetlerine devam etti.

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Dila Kurt, 2008 yılında, Dr. Kuşhan’ın Polonezköy’deki zayıflama kliniğine gitmiş, 45 günde 14 kilo vermişti. Kurt, uygulanan diyete dayanamamış ve 7 Eylül 2008’de klinikteki havuz başında hayatını kaybetmişti.

İstanbul Polonezköy’de zayıflama kliniğinde 19 yaşındaki Dila Kurt’un ölümüyle ilgili “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasını alan doktor Muzaffer Kuşhan cezaevine girdi. Cezası iş ve özel durumu nedeniyle 2 kez erteleten Kuşhan, 9 Haziran’da infaz savcılığına teslim oldu. Kartal Cezaevi’ne konulan ünlü doktor, 18 Eylül 2018 tarihine kadar cezaevinde yattıktan sonra bir yıllık şartlı tahliye sürecinin ardından cezasını tamamlamış olacak. Kuşhan bu tarihten sonra da verilen meslekten men cezası nedeniyle 2 yıl doktorluk yapamayacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar