Mehmet Gür kimdir, ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mal varlığın açıklamasının ardından Mehmet Gür ismi merak edilmeye başladı. Peki ya Mehmet Gür kimdir, ne iş yapıyor?

Mehmet Gür kimdir, ne iş yapıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 15:48

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Resmi Gazete’nin 5 Temmuz 2018 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mal varlığı yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mal varlığı listesinde dikkat çeken detay ise Mehmet Gür ismindeki birine 2 milyon lira borcu olması. Erdoğan’ın borçlu olduğu Mehmet Gür ismi araştırılmaya başladı.

5 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında seçim sonuçları ile birlikte Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığı yayınlandı. 2018 yılı itibariyle Erdoğan'ın mal varlığı, evleri, araba ve gayrimenkulları bu listede yer aldı.

Mehmet Gür Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mal varlığında ismi geçen Mehmet Gür, Ortadoğu Grup adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı. Mehmet Gür'ün sahibi olduğu Ortadoğu Grup, 1981 yılında inşaat ve lojistik alanlarında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Şirket, ilk kurulduğu yıllarda uluslararası taşımacılık ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdi, ancak daha sonra sağlıktan lojistiğe, enerjiden inşaata, gıdadan dış ticarete ve hatta çevre teknolojilerine kadar sayısız alana el attı. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinde yer alan Mehmet Gür bir dönem Memorial Hastanesi'nin sahipleri arasındaydı. İşadamı Mehmet Gür’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kısıklı’da yan yana havuzlu iki villa sattığı yıllar önce gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin oturduğu Kısıklı’daki villaları satan müteahhit olarak tanınan Mehmet Gür, Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan çocukluk arkadaşı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar