MEB'in ilk bakan yardımcısı İsrafil Kışla kimdir?

Milli Eğitim Bakanlığına(MEB) ilk bakan yardımcısı atamasının yapılması üzerine İsrafil Kışla’nın kim olduğu merak edilmeye başladı. İsrafil Kışla kimdir?

MEB'in ilk bakan yardımcısı İsrafil Kışla kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
17 Temmuz 2018 Salı 13:19

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanan İsrafil Kışla, bu görevin ardından merak edilen isim oldu. Peki ya İsrafil Kışla kimdir, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Detaylar haberimizde.

İlim Yayma Cemiyeti'nde genel müdürlük, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan İsrafil Kışla 24-25-26. dönemlerde AK Parti Artvin milletvekilliği yaptı. İsrafil Kışla’nın, Milli Eğitim Bakanlığında bakan yardımcısı olması için İslami sivil toplum örgütleri İmam Hatip dernekleri ve sendikanın da bu atamayı çok istediği biliniyor. Mütevazi kişiliği ve İslami camiada saygınlığı ile tanınıyor. Milletvekilliği yaptığı dönemde her kesimin sevgisini kazanmış bir isim olan İsrafil Kışla, görev yaptığı süre boyunca çalışkanlığı ve gençler üzerine yaptığı çalışmalarla takdir toplamıştı. 

İSRAFİL KIŞLA KİMDİR?

10 Mart 1959'da Artvin Şavşat'ta doğdu. Baba adı Sultan Süleyman, anne adı Emine'dir.  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. İlim Yayma Cemiyetinde Genel Müdürlük ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Artvin Milletvekili seçildi. Kuveyt Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. AK PARTİ Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısıdır. İngilizce, Gürcüce ve Arapça bilen Kışla, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar