Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne kimdir, kaç yaşında, kaç paraya transfer edildi?

Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne kimdir, kaç yaşında, kaç paraya transfer edildi? | Galatasaray Kasımpaşa'dan Mbaye Diagne'yi resmen transfer etti. Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne kimdir, kaç yaşında, kaç paraya transfer edildi?

Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne kimdir, kaç yaşında, kaç paraya transfer edildi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
30 Ocak 2019 Çarşamba 19:43

Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne kimdir, kaç yaşında, kaç paraya transfer edildi? | Galatasaray Kasımpaşa'dan Mbaye Diagne'yi resmen transfer etti. Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne kimdir, kaç yaşında, kaç paraya transfer edildi? sorularının yanıtları haberimizde. 

Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne

 Galatasaray, Senagalli forvet Mbaye Diagne'nin transferi için Kasımpaşa ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızlı kulüp, transferi resmen de açıkladı.

Galatasaray, Kasımpaşa'ya Diagne'nin transferi için Kasımpaşa'ya 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. 10 milyon euroluk bonservis bedelinin yanı sıra Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de şampiyon olursa Kasımpaşa'ya 3 milyon euro daha "bonus" ödemesi yapacak.

Galatasaray ile Kasımpaşa arasındaki anlaşmanın bir diğer detayı da Diagne'nin bir başka takıma satışı konusunda. Galatasaray, Diagne'yi bir başka kulübe satarsa; sarı-kırmızılı kulüp, Kasımpaşa'ya satış üzerinden elde ettiği kardan (10 milyon euro+) %25 pay verecek. Transferden doğan %18'lik KDV'yi de (1.8 milyon euro) Galatasaray karşılayacak.

 

100 BİN EURODAN 10 MİLYON EUROYA

Kasımpaşa'nın eski teknik direktörlerinden Şota Arveladze, görev yaptığı Özbekistan Ligi takımlarından Pakhtakor Tashkent'e 2017 yılında golcü transferi yapmak için harekete geçti. Mbaye Diagne'yi transfer etmek isteyen Şota Arveladze, Senegalli golcü ile görüştü. Ancak Diagne, Özbekistan Ligi'nde oynamayı düşünmediğini belirterek, Gürcü teknik adama teşekkür etti.

MBAYE DIAGNE KİMDİR?

1991'de Senegal'in başkenti Dakar'da dünyaya gelen Mbaye Diagne, futbola İtalya'da başladı. Şimdilerde Serie D'de mücadele veren AC Bra'da kendini gösteren Diagne, 2013'te 100 bin euro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu.
 
Juventus'ta bulunduğu süre boyunca sırayla Ajaccio, Lierse, Al Shabab ve Westerlo'ya kiralanan Diagne, 2015'in yazında 1.15 milyon euro karşılığında Juventus'tan ayrılıp Macar ekibi Ujpest'in yolunu tuttu.
 
Ujpest'te bir buçuk sezon geçiren Senegalli golcü, 2016'nın Şubat ayında Çin ekibi Tianjin Teda'ya transfer oldu. Diagne, Çin macerasının ardından da 2018'in Ocak ayında Kasımpaşa'ya gitti.
 
Kariyerinin en iyi dönemlerini Kasımpaşa'da geçiren 26 yaşındaki Senegalli golcü, henüz milli takım forması giymedi.
  
Mbaye Diagne, Süper Lig'de 2018-19 sezonunda forma giydiği 17 maçta 20 gol kaydetti.
 
Süper Lig'de şu ana kadar toplam 34 maça çıkan Diagne, bu maçlarda 32 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar