MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı?

MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı? sorusu dün yayınlanan MasterChef Türkiye programıyla araştırılmaya başlandı. MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı? sorusunun yanıtı haberimizde.

MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
18 Aralık 2018 Salı 10:31

MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı? sorusu dün yayınlanan programın ardında en çok araştırılan konulardan bir oldu. TV 8’de yayınlana programda heyecan doruktaydı. MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı? sorusu programı izleyemeyenler tarafında merakla araştırılıyor. Peki MasterChef Türkiye’de Meltem mi Kerem mi elendi? Finale kimler kaldı? sorusunun yanıt haberimizde…

MasterChef Türkiye’de 17 ARALIK 2018 Kim elendi?

Son ikiye kalan Kerem ve Meltem ise eleme oyununda mücadele etti. Tütsülenmiş balıklı chowder yapan iki yarışmacı arasından daha az puanı alan Meltem, MasterChef Türkiye'ye veda eden isim oldu.

Yarışmacılar yemeklerini jüriye sundu. Yapılan oylama sonrasında 3'lü finale kalan ilk isim Burcu oldu. 3'lü finale kalan ikinci ismin belirlenmesi için yarışmacılar bu defa dana yanağı prişka yemeği yaptı. Oylama sonrasında ise Meltem 15, Uğur 19 ve Kerem 18 puan aldı. Böylece 3'lü finale kalan ikinci isim Uğur oldu.

MasterChef Türkiye'de finale kalan isimler kimler?

MasterChef Türkiye 3'lü finalde ise Kerem, Burcu ve Uğur mücadele edecek.

 

MasterChef Türkiye jüri üyeleri

Hazer Amani

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

Somer Sivrioğlu

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.

Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor.

Mehmet Yalçınkaya

1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü,

2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya

Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan

Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı

Berlin -Almanya

Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya

2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya

Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde

Erfurt – Almanya

Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması

1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye

İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul -

Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara

Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul

MasterChef Türkiye nedir?

14 MasterChef adayının kıyasıya rekabet edeceği programda profesyonel şefler; Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu yer alıyor. Bu üç isim programda hem jüri üyesi hem de sunucu olarak görev yapıyor. Dünyada birçok televizyon kanalında prime time kuşağında yayınlanan ve iyi reyting alan yemek programı MasterChef'in kadrosunda 14 yarışmacı ile başladı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar