için kaldı

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri?

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? Sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? Detaylar haberimizde…

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri?
Son Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı 15:01
19 Mayıs 2020 Salı 14:59

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? Koronavirüs salgını sonrası kontrollü sosyal hayatın olması ile bazı illerde maske takma zorunluluğu geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günler vatandaşların kontrollü sosyal hayat kapsamında maskeli olarak dışarı çıkmaları zorunlu hale getirildi. Peki, Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? Sizin için araştırdık…

Korona virüsü salgını etkisini azaltsa da sürdürmeye devam ediyor. Salgın sonrası normalleşme kapsamında yani "Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, belirlenen bazı illerde Hıfzıssıhha Kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutulmaya başladı.

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri?

Koronavirüs salgını nedeniyle Kocaeli, İzmir, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu ve Amasya'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kontrollü sosyal hayatın salgına karşı yeni bir hayat tarzı olduğunu belirterek, korona virüs riskinin azaltmasının koşulunu "Maske + Sosyal Mesafe" ifadesiyle açıklamış ve "Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar