için kaldı

Market poşetleri ücretli mi oluyor? Market poşetlerinin ücreti nedir?

Yeni yürürlüğe giren karar ile artık market poşetleri ücretli hale gelecek. Peki ya market poşetlerinin ücreti ne olacak, belli mi?

Market poşetleri ücretli mi oluyor? Market poşetlerinin ücreti nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
13 Kasım 2018 Salı 11:01

Marketlerde poşetlerin parayla satılması için kanun teklifi meclise sunuldu.  Peki ya market poşetleri hangi tarihten itibaren ücretli hale gelecek? Market poşetleri kaç lira olacak? Detaylar haberimizde.

Market poşetleri hangi tarihten itibaren ücretli?

Market poşetleri 1 Ocak 2019 tarihiden itibaren ücretli olacak. Bu tarihten itibaren yürürlüğe girmesi beklenen uygulama kapsamında artık tüm alışverişlerde ücretsiz poşet dönemi sona ermiş olacak. 

Market poşetleri ücretli mi oluyor?

Yeni yönetmeliğe göre plastik torbalar, mesafeli sözleşmelerle yapılan satışlar da dahil olmak üzere satış noktalarında tüketiciye ücretsiz temin edilemeyecek ve ücretsiz teminine imkan verecek herhangi bir promosyona veya kampanyaya dahil edilemeyecek. 15 mikron ila 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanacak. Bu kalınlığın altında veya üstünde olan poşetler, eskiden olduğu gibi ücretsiz verilmeye devam edecek. Bir poşetin doğada yok olmasının yüz yılları bulduğu göz önünde bulundurulursa çevreye pozitif anlamda ciddi katkı sunacak olan uygulama başta marketler olmak üzere çok sayıda iş yerini de büyük bir poşet yükünden kurtarmış olacak.

Market poşetlerinin fiyatı nedir?

AK Parti, marketlerde poşetin parayla satılmasını da içeren atık yönetimi kanun teklifi Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığına sundukları çevre ile ilgili yasa teklifi konusunda basına açıklama yaptı. Mehmet Muş, atık yönetimiyle ilgili teklif uyarınca bakanlıkça bu konuda belediye ve il özel idarelerine teşvik verileceğini, marketlerde naylon poşetlerin 25 krş karşılığı satılacağını, yeni imar uygulamaları kapsamında bisiklet yolu zorunluluğu getirileceğini bildirdi.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar