Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı, sağlık durumu nasıl?

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz konser sonrası apar topar hastaneye kaldırıldı. Peki ya Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı, sağlık durumu nasıl?

Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı, sağlık durumu nasıl?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
8 Ağustos 2018 Çarşamba 12:37

Son dönemlerde ismi sık duyulmaya başlayan ve popüler olan sanatçı Mabel Matiz, Çeşme konseri sonrasında hastaneye kaldırıldı. Rahatsızlığı nedeniyle sahne alamayan Mabel Matiz’in yerine Halil Sezai çıktı. Peki ya Mabel Matiz’e ne oldu, neden hastaneye kaldırıldı?

Mabel Matiz; İstanbul, Ayvalık ve Çeşme konserlerinden sonra Muğla’ya geçecekti. 5 Ağustos Pazar akşamı Dalaman’da sevenleri ile bulaşacaktı. Ama Çeşme konserinden sonra rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 2 hafta rapor alan Mabel Matiz’in yerine sahneye Halil Sezai çıktı. Mabel Matiz'e ne olduğu ise henüz açıklanmadı.

MABEL MATİZ KİMDİR?

Mabel adını Kumral Ada Mavi Tuna adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma adından alır. Matiz ise, müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve «çok sarhoş, düşkün kimse» anlamlarına gelen eski Yunanca kökenli argo bir kelimedir. Mabel, çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli’de geçirmiştir. İlkokulu Tömük Dr. Mustafa Erden İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Erdemli Anadolu Lisesi’nde tamamlamış; 2003’te üniversite eğitimi için İstanbul’a yerleşerek 2008’de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2011 'de İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans bölümüne girmiş ve 2014'te buradaki eğitimini yarıda bırakmıştır.

Lise ve üniversite yıllarında kısa süreli gitar ve şan dersleri almış, üniversitede ilk müzik çalışmaları sayılabilecek birkaç cover grubu denemesinden sonra kendi içine dönerek kendi şarkılarını yazmaya ve daha sonradan adını duyuracağı ilk kişisel ev kayıtlarını almaya başlamıştır. 2008’den bugüne, gitar vokal ağırlıklı kaydettiği şarkılarını ve cover demolarını kişisel web sitesi üzerinden anonim olarak yayınlamıştır. 2009 yazında müziğine büyük ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başlamış, proje dahilinde Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girmiştir.

Mabel, müzikal prodüktörlüğünü ve bütün aranjelerini Alper Gemici ile birlikte üstlendiği ve 1 yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 11 Mayıs 2011'de Zoom Kurumsal etiketiyle çıkarmıştır. 2011 yılında yapılan değerlendirmelerde, ilk albümü, yılın en iyi ilk 10 albümü arasında gösterilmiş, albümde yer alan “Arafta”, “Söylese O Ben Söyleyemem”, “Kül Hece”, “Filler ve Çimen” ve “Barışırsa Ruhum” adlı şarkılara çekilen video klipler büyük beğeni toplamıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar