LGS 3.nakil başvurusu nasıl yapılır? LGS 4.nakil başvuruları ne zaman yapılacak?

Günün en çok merak edilen eğitim haberlerinden biri de LGS nakil sonuçları. LGS nakil başvuru işlemleri ne zaman ve nereden yapılıyor? LGS 4.nakil başvuruları ne zaman yapılacak?

LGS 3.nakil başvurusu nasıl yapılır? LGS 4.nakil başvuruları ne zaman yapılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
27 Ağustos 2018 Pazartesi 10:55

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul üzerinden boş kalan kontenjanları açıkladı. Liseye geçiş yapmak isteyen öğrencilerin yakından takip ettiği LGS 3.nakil başvurusu nereden, nasıl yapılır? LGS 4.nakil başvuruları ne zaman? Detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil süreci başladı. Dört dönemde yapılacak nakil yerleştirme sürecinin ilk ikisi tamamlandı, üçüncü nakil başvuruları ise bayramdan sonraya ertelendi. Peki, LGS 3.ve LGS 4.nakil başvuruları ne zaman?

LGS 3.nakil başvurusu ne zaman?

LGS 3. nakil başvuruları bugün başlıyor. LGS'ye giren öğrenciler lise tercihlerini yaptı, istediği okula yerleşemeyen adaylar ise nakil yoluna başvuruyor. Yerleşemeyen adaylar bugün başlayacak olan LGS 3. nakil başvuruları ile yeniden tercihlerini şekillendirecekler. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos’ta, dördüncüsü 3-6 Eylül’de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül’de ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılıyor.

- Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak.

- Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabiliyor.

- Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak.

Lise tercihlerini yapan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, ikinci sonuçların ardından yeniden tercihlere odaklanacak. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri aşağıdaki linkten sorgulanabilecek.

LGS 4.nakil başvuruları ne zaman yapılacak?

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, üçüncü ve dördüncü nakil dönemlerinde bir okula yerleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül'de ilan edilecek.

LGS nakil başvuru takvimi

27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması

3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması

3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

LGS 3.nakil başvurusu nasıl yapılır?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir.

Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar