Kuğu fırtınası nedir? Kuğu fırtınası ne demektir? Kuğu fırtınası nerede olacak? Kaç gün sürecek?

Kuğu fırtınası nedir? Meteoroloji'den Kuğu fırtınası uyarısı yapıldı. Milyonlarca vatandaş Kuğu fırtınası ne demektir? sorusunun yanıtını aramaya başladı. Azonceoldu ekibi olarak Kuğu Fırtınasının ne olduğunu, kuğu fırtınasının nerelerde olacağını ve fırtınada neler olacağını sizler için derledik.

Kuğu fırtınası nedir? Kuğu fırtınası ne demektir? Kuğu fırtınası nerede olacak? Kaç gün sürecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Nisan 2019 Pazartesi 10:05

Kuğu fırtınası nedir? Kuğu fırtınası ne demektir? Kuğu fırtınasında ne olur? Nerede olacak? soruları Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalarla gündeme geldi. Haberimizde Kuğu fırtınası nedir? Kuğu fırtınası ne demektir? Kuğu fırtınasında ne olur? Nerede olacak? sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı. İşte Kuğu fırtınası nedir? sorusunun yanıtı haberimizde. 

Kuğu fırtınası nedir?

Uzmanlar ayrıca vatandaşları bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan "kuğu fırtınası"na karşı da uyarıyor. Fırtına takvimine göre nisan ayının 19'una tekabül eder.

Kuğu fırtınası ne demektir?

Kuğu fırtınasını genellikle çocukken büyüklerimizden duymuşuzdur. Aklınıza ilk kuğular gelmiş olabilir fakat bu bir fırtına takvimidir. Büyük fırtınaların yaşandığı yürünmekte zorlandığı anlara şahit olabilirsiniz.

Kuğu fırtınası kaç gün sürecek? 

Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yenden getirir. Kuğu fırtınası her yıl tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün devam eder. Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar