Konsorsiyum nedir, ne demek?

Konsorsiyum nedir, ne demek? Soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim mitinglerinde konsorsiyum kelimesini kullanması sonrası merak konusu oldu. Konsorsiyum nedir, ne demek? Sorularının cevabını sizler için derledik.

Konsorsiyum nedir, ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
22 Haziran 2018 Cuma 15:44

Konsorsiyum nedir, ne demek? Soruları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği mitinglerde konsorsiyum kelimesinin kullanmasının ardından merak konusu oldu. Konsorsiyum nedir, ne demek? Sorularının yanıtına haberimizdne ulaşabilirsiniz. Konsorsiyum, uluslararası kimi kuruluşların ya da kimi devletlerin ekonomik ve mali yardımları yürütmek için oluşturdukları ortak organdır. İşte Konsorsiyum nedir, ne demek? Sorularının yanıtı.

Konsorsiyum ne demek?

Konsorsiyum, uluslararası kimi kuruluşların ya da kimi devletlerin ekonomik ve mali yardımları yürütmek için oluşturdukları ortak organ ya da türlü sanayi kollarındaki girişimleri, bankaları, ulaştırma ve sigorta şirketlerini birbirine bağımlı ve ortak kılan uluslararası ticaret birliği demektir.

Konsorsiyum nedir?

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun "Tanımlar" başlıklı 4. maddesinde, Ortak girişim, "İhaleye katılmak üzere birden fazla gerçek veya tüzel kişinin aralarında yaptıkları anlaşma ile oluşturulan iş ortaklığı veya konsorsiyumlar" olarak açıklanmaktadır.

Konsorsiyum oluşturmak için öncelikle birden fazla kurumun bir arada toplanması gerekmektedir. Bir veya birden fazla grubun altlarında bulunan koordinatörler vasıtasıyla işletilen konsorsiyumlar, noter şahitliğinde atılan imzalar ile sözleşmeye dökülür ve oluşturulur.

Konsorsiyum olmanın şartı yalnızca bunlardır. Ülkemizde de konsorsiyumlar özellikle havalimanı, altyapı ve ulaştırma projelerinde kurulmaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar