Kızılay'a kayyum olarak kim atandı? Kızılay'ın yeni başkanı kim oldu? Kızılay kayyumu kim oldu

Kızılay'a kayyum olarak kim atandı? Kızılay'ın yeni başkanı kim oldu? Kızılay kayyumu kim oldu? Kızılay'a neden kayyum atandı? Kerem Kınık neden görevden alındı?

Kızılay'a kayyum olarak kim atandı? Kızılay'ın yeni başkanı kim oldu? Kızılay kayyumu kim oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
12 Aralık 2018 Çarşamba 13:13

Kızılay'a Kayyum neden atandı?

Ankara 9. Sulh Ceza mahkemesi Olağanüstü geel kurul toplantısını yeterli sayıda imza  toplanmasına rağmen yapmayan Kızılay'a kayyum atadı. Kızılay yönetimine muhalif isimlerin girişimiyle toplanan ve olağanüstü genel kurul için yeterli imza olan 313 sayısına ulaşılmasına rağmen Kızılay'ın yönetiminin genelkurulu toplamamıştı. Genelkurul'un toplanmaması üzerine muhalif isimler olayı mahkemeye taşımıştı. Ankara 9. Sulh Ceza mahkemesi konuyla ilgili kararını bugün verdi ve Kızılay'a kayyum atanmasına hükmetti. 

Kızılay'a kim kayyum olarak atandı? Kızılay'ın kayyumu kim oldu?

Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Kızılay'a kayyum olarak Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım, Adalaet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya ve Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu'nun kayyum olarak atandığı iddia edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhamı Yıldırım ise henüz kendisine resmi bir tebliği olmadığını söyledi. 

Kayyum olarak atanan İlhamı Yıldırımi Mekan Sarıkaya ve Ahmet Hizanlıoğlu'nun Kızılay'ı olağanüstü genel kurula götürecek. 

Kızılay'a kayyum atanan İlhamı Yıldırım Kimdir? İlhami Yıldırım Binali Yıldırım'ın akrabası mı ?

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı görevini yürütmekte olan Yıldırım, 1982 Erzincan / Refahiye doğumludur. İlhamı Yıldırım Binali Yıldırım'ın da kardeşidir.  İlköğretim sürecini Erzincan'da, ortaöğretimini ise İstanbul / Ümraniye'de tamamlamıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi Yerel Yönetimler Mezunu olan Yıldırım aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'nde Sosyoloji okumaktadır.


2009 yılında Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı görevine başlamıştır. 2012 yılında ise Kızılay İstanbul Şube Başkanlığına kurucu başkan olarak atanmıştır.


Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı görevini halen aktif olarak yürüten Yıldırım aynı zamanda 2016 Nisan ayında yapılan Olağan Genel Merkez kongresinde Türk Kızılayı Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Vekiliğine seçilmiştir.


Ulusal ve uluslararası birçok yardım projesinde Şube ve Genel Merkez çalışmalarında koordinatör, paydaş olarak önemli görevler almakta olup "Büyük Ülke Güçlü Türkiye" vizyonu ile Somali'den Myanbmar'a ve Avrupa'nın birçok ülkesinde kurumsal tanıtım, yardım faaliyetlerinde yer alarak devletimizin, Türk Kızılayı'nın vizyon ve misyonuna hizmet etme çabası içerisindedir.


Gayrimenkul yatırımı ve taahhüt alanında faaliyetlerde bulunarak ticari hayatın içinde yer almaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kızılay'a kayyum olarak atanan Ahmet Hizanlıoğlu kimdir?

1959 yılında Bitlis’te doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1978 yılında Ankara İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde İnşaat Kontrol Teknisyeni olarak göreve başladı ve 2013 yılında aynı kurumdan emekli oldu.

Hizanlıoğlu 2000’li yılların başından itibaren ise insani yardım faaliyetlerine aktif olarak yer almaya başladı. 2000 yılında Türk Kızılayı Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 2006-2009 yılları arası Genel Merkez Karar Kurulu Üyeliği yaptı. 2007 yılında ise Ankara Şube Başkanı seçildi. Bugün halen başkanlık görevine devam eden Hizanlıoğlu, 2013 yılından bu yana Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Şube Başkanı seçildiği günden bu güne Sevgi Bohçası, Çocuk Hükümlülere Yönelik Sosyal Yardım, Aşevi, Küçük Eller Büyük İşler, Sevgi Çarşısı, Türkmenlere Yönelik Sosyal Yardım, Çocuklar Üşümesin ve Şefkat Eli Hediye Çarşısı Projelerini hayata geçirerek örnek olan Hizanlıoğlu, kan bağışı konusunda benzer bir farkındalık oluşturdu. 45 ünite kan bağışlayarak Kişiye Özel Plaket ile ödüllendirildi. Hizanlıoğlu, Nisan 2016 tarihinde yapılan Genel Kurul’da Denetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Evli olan Ahmet Hizanlıoğlu’nun, 3 çocuğu ve bir torunu vardır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar