için kaldı

Kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek?

Kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek? ile ilgili sorular haberimizde. İşte kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek? yanıtı.

Kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
11 Ocak 2019 Cuma 15:10

Kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek? sorusu 20 Aralık Akşamı Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Haberimizde kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. İşte kesilen köprü cezaları ne zaman ve nasıl geri iade edilecek? yanıtı. 

Kesilen köprü cezaları ne zaman geri iade edilecek?

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Köprü geçiş cezaları affedilecek, ödeyenlerin parası iade edilecek" açıklamasını yaptı.

Binali Yıldırım, "(Cezalı köprü geçişler) Ulaştırma Bakanlığı 2.köprü geçiş cezalarını yeniden gözden geçirmeli.Çelişkili durumlar var, bu durum düzeltilmeli. İlk işim geçici madde ile bu işi kökten çözeceğiz. Ceza ödeyenlerin parası Marttan itibaren iade edilecek." yanıtını verdi. 

Kesilen köprü cezaları nasıl iade edilecek?

Binali Yıldırım açıklamasında, ''İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz. Ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek." cümlelerini kullandı. 

Berat Albayrak, köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen cezalarda iade süreci başladığını duyurdu. Bakan Albayrak, iade için 28 Şubat'a kadar, en yakın vergi dairesine başvurulmasının yeterli olduğunu belirtti.

Köprü cezaları iade başvurusu nasıl olacak?

Başvurular en yakın vergi dairesinden temin edilecek başvuru dilekçesi ile 28.02.2019 tarihine kadar yapılabilecek. 29.03.2018 tarihine kadar tamamlanacak.

Köprü ceza iade başvuru dilekçeleri nasıl hazırlanacak?

Vergi dairesine, bankalara veya PTT'ye yapılmış ödemeler için, motorlu taşıtlar vergisi yönünden bağlı bulunulan vergi dairesine hitaben,

Karayolları Genel Müdürlüğü sanal POS'u üzerinden veya KGM posta eki hesabına yapılmış ödemeler için Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Verast ve Harçlar Vergi Dairesine hitaben hazırlanacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar