Kenevir Türkiye'de neden yasaklandı, ne işe yarar nerelerde üretilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla Kenevir Türkiye'de neden yasaklandı - Kenevirden poşet üretilir mi? sorusu gündeme geldi. İşte Kenevir Türkiye'de neden yasaklandı, ne işe yarar? Kenevirden poşet üretilir mi? yanıtı.

Kenevir Türkiye'de neden yasaklandı, ne işe yarar nerelerde üretilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
9 Ocak 2019 Çarşamba 18:19

Kenevir Türkiye'de neden yasaklandı - Kenevirden poşet üretilir mi? sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündeme geldi. Haberimizde Kenevir Türkiye'de neden yasaklandı, ne işe yarar nerelerde üretilir? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Türkiye'de ilk kez kenevir, siyaset dünyasında tartışma yarattı. Bugüne kadar uyuşturucu madde elde etmede kullanıldığı yönüyle bilinen kenevir, ilk kez sağladığı faydalarla Türkiye'nin gündemine giriyor. İşte kenevir Türkiye'de neden yasaklandı - Kenevirden poşet üretilir mi? sorularının yanıtı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kenevir ile ilgili 9 Ocak 2019 günü açıklamalarda bulundu. Bugüne dek Rize'de kenevir üretimi yapıldığı ancak 'dost görünen düşmanlarca' kenevir üretiminin engellediği ve diğer ülkelerden kenevir ithal edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Plastik poşetlerle ilgili olarak bir savaş başlattık. Ve malum 500 yıl, 750, bin yıl toprak bunu eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Hatırlıyorum, anacığım evde file dokurdu file. Fileyle alışveriş yapardık. Ama fileyi öyle hemen atmıyorsun, gerekirse yıkayıp tekrar alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var. O zamanlar bir de bunlar kenevirden yapılıyordu. Ülkemizde keneviri yok ettik. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden, Rizemden keneviri yok etti. Biz şimdi keneviri ithal ediyoruz. Şimdi yeniden, bu alanda Gıda Tarım Bakanlığımız bir çalışma içerisine giriyor. Biz bu kampanyada 31 Mart kampanyasında bez torba, file kullanalım.'' cümlelerini kullandı.

Türkiye'de kenevir neden yasaklandı, kim yasakladı?

Kenevir üretiminin Türkiye'de yasaklanmasında birçok lobi faaliyeti ortaya çıkmaktadır. Bu lobiler hangileri mi? İlaç şirketlerienden petrol şirketlerine kadar birçok lobi faaliyetidir. Dünyanın en önemli bitkilerinden birisidir kenevir ve uyuşturucu madde kullanımından dolayı birçok ülkede yasaklanmıştır. 

Kenevirin faydaları nelerdir, ne işe yarar? 

En büyük özelliklerinden biri de 20 dönümlük ağaçlarla kaplı bir orman kadar oksijen üretebiliyor. Sadece bir dönümlük kenevir alanı bile 4 dönümlük ağaçlarla kaplı bir alana eş değer olabiliyor. Yine kenevirin kağıda dönüştürme olayı birçok kişiyi şaşırtan olaylar arasında. Bir kenevirin kağıda dönüşmesi 8 kez olabiliyor.Uyuşturucu ile mücadele adı altında yapılan ve uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir kuşkusuz üretim konusunda verilen zararın başlıca sebebidir. Ülkemizin doğasınıın katledilmesine nasıl yol bir açtığını ancak bu rakamları öğrenince görebiliyoruz. Kenevir, kendisini börekten koruyabilen bir bitki olduğundan dolayı, ellerinde tekelleşmiş bir şekilde ilaç satışını bulan firmalar bu konuda ciddi darbe alacaklar.AİDS ve kanser tedavisinde, kemoterapi ve radasyon etkisini azaltma gibi bir çok fayda sağlayan, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kenevir Amerikan çiftçileri için bir dönem üretilmesi zorunluydu. 10 Amerikan dolarında kenevir üretimi yapan çiftçilerin fotoğrafı yer alıyordu. İlk pantolon bile kenevirden üretilmişti, kanvas isminin buradan geldiği ifade edilir.Plastik ürünlerinin tamamının, çok daha ucuz ve çok daha pratik yolla kenevirden üretilebildiğinde, gerek ilaç gerekse plastik sektörünün dev şirketlerinin kenevir üretimini engellemek için neden lobi faaliyetlerine giriştiği, kenevir üretiminin basit bir şekilde 'uyuşturucu madde temini' ile izah edilemeyecek boyutlarda başka türlü hesapları içerdiğini görmek mümkün.

Kenevirden poşet üretilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla artık kenevirden poşet üretimi yapılacak. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar