Kenan Oktar kimdir? Adnan Oktar ile Kenan Oktar kardeş mi?

Adnan Oktar’ın gözaltına alınıp tutuklanma aşamasından sonra yakın çevresi mercek altına alındı. Yakın çevresinde en dikkat çekici isimlerden birisi de ağabeyi Kenan Oktar. Adnan Oktar’ın kardeşi ne iş yapıyor, o da örgüte bağlı mı? İşte haberimizin detayları.

Kenan Oktar kimdir? Adnan Oktar ile Kenan Oktar kardeş mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
21 Temmuz 2018 Cumartesi 09:47

Geçtiğimiz hafta Adnan Oktar ve grubuna yönelik yapılan operasyon sonrasında başta Adnan Oktar olmak üzere birçok grup üyesi gözaltına alındı. Sorgu işlemlerinin ardından ise Oktar gözaltına alındı. Bu gelişmelerin ardından Oktar’ın ailesi merak edilmeye başladı. Kenan Oktar kimdir, Adnan Oktar’ın kardeşi mi? Oktar’ın grubu ile bağlantısı var mı?

Kenan Oktar kimdir, Adnan Oktar’ın kardeşi mi?

Adnan Oktar’ın ağabeyi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kenan Oktar’dır. Hatay’da görev yapmaktadır.

Kanal D Haber, Adnan Oktar’ın Hatay’da yaşayan ağabeyini buldu. Ağabey Oktar, gazetecilerin sorularına tepki göstererek 'Siz ilk defa mı görüyorsunuz? Ta 1979-80'den beri son derece şerefli, vatansever, milliyetçi, Atatürkçü bir delikanlı. Ne yanlışını gördünüz de iftira atıyorsunuz? Örgüt diye bir şey yok kardeşim. Gazeteci olarak haddini bil, çirkin konuşuyorsun' dedi.

Oktar, 'Sizinle şu an konuşamayacağım, neden ille çarpıtıyorsunuz. Çok ciddi iftira atıyorsunuz. Ya korkunç bir olay bu yaptığınız. Bir nevi yargısız infaz gibi. Ne bu medya terörü. Ben de size sorayım, ben de gazeteciyim, ben de size soruyorum. Niye yalan haber yapıyorsunuz? İftira atıyorsunuz' dedi.

Ağabey Oktar konuşmasının devamında, 'Hepsi yalan atıyorsunuz. Bakın siz savcı değilsiniz, ben size soruyorum. Daha sonucu belli olmamış siz resmen şey gibi, açık söyleyeyim medyanın çoğunluğu mahalledeki köpekler gibi aynı kişiye saldırıyorsunuz, utanmıyorsunuz' dedi. Şimdi devamlı öne sürmeyin bakın o olmaz. Bu bir iftira. Hayır siz sorup beni sorguya çekmeyeceksiniz. Ben istediğimi anlatacağım. Kenan Oktar, 'Başhekim çağırıyor' diyerek gazetecilerin yanından hızla uzaklaştı.

Adnan Oktar’ın ailesi kimdir?

Adnan Oktar'ın babası Habib Gerez'dir. Habib Gerez ressam, sair ve hahamdır. Habib Gerez kadim bir Arap yahudisidir. Adnan Oktar'ın annesi ise Sami Günzberg'in kardeşi Hani'dir. Sami Günzberg bir alman yahudisidir ve Osmanlı sarayında dişçilik yapmıştır. Yani Adnan Oktar hem anadan hem babadan yahudidir. Adnan Gerez Kadıköy adliyesine başvurup soy ismini değiştirdi ve Adnan Oktar oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar