Kedicik Ayça Pars kimdir? Ayça Pars neden serbest bırakıldı, itirafçı mı oldu?

Adnan Oktar’ın kediciklerinden biri olan Ayça Pars’ın serbest bırakılmasının ardından kim olduğu ve neden serbest kaldığı merak edilmeye başladı.

Kedicik Ayça Pars kimdir? Ayça Pars neden serbest bırakıldı, itirafçı mı oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
15 Eylül 2018 Cumartesi 08:51

Adnan Oktar ve örgütüne düzenlenen soruşturma kapsamında birçok isim soruşturmalarının ardından tutuklandı. Ayşe Pars da Adnan Oktar’ın kedicikleri arasında ve tutuklanan isimler arasındaydı. Yeni yaşanan gelişmeye göre Ayça Pars serbest bırakıldı. Peki ya kedicik Ayça Pars kimdir, neden serbest bırakıldı, itirafçı mı oldu?

Kocaeli F1 Yüksel Güvenlikli Cezaevi'nde 'suç işlemek için örgüt kurmak" iddiasıyla tutuklanan Ayça Pars, İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tahliye edilen ilk isim oldu.

Ayça Pars itirafçı mı oldu?

Türkiye Adnan Oktar suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonu çok konuşuldu. Verilen ifadelerde Adnan Oktar’ın karanlık yüzü deşifre edilmişti. Adnan Oktar ve müridlerine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Ayça Pars tahliye edildi. Ayça Pars'ın itirafçı olduğu öğrenildi. Ayça Pars’ın etkin pişmanlık yasasından yararlanarak 120 sayfalık yeni ifade verdiği öğrenildi. Ayça Pars’ın örgütü sarsacak itiraflarda bulunduğu belirtiliyor. Örgütün üst düzey yöneticisi Ayça Pars " Etkin Pişmanlık Yasası" kapsamında 8 gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdiği, daha sonra cezaevinden tahliye olduğun öğrenildi. İtirafçı olarak etkin pişmanlıktan faydalanan ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Ayça Pars, örgütün görüşmesine izin vermediği annesiyle de 30 yıl aradan sonra kucaklaştı. Ayça Pars, böylece örgütün etkisinden kurtularak yeniden ailesinin yanına döndü.

Kedicik Ayşe Pars kimdir?

Adnan Oktar örgütünün yayınlarından sorumlu Ayça Pars avukatının itirazı üzerine cezaevinden tahliye edildi.  Ayça Pars örgütün A9 TV, örgüte ait bütün site ve internet çalışmaları, örgütün lobi faaliyetlerinden sorumlu kişi olduğu öğrenildi. Ayça Pars için şu ifadeler yer aldı: "Canlı yayınlarda rejide Meral Kalça ile görev yapar, yayınevindeki işlerle ilgili yöneticidir. Örgütün internet sitelerinin şifreleri kendisinde durur, yayından kaldırılan internet içeriklerinin bulunduğu hard diskleri saklar. Yönetici bacıdır."

Fatih Doğan da itirafçı oldu

Pars’ın yanı sıra tutuklanan isimler arasında olan Avukat Fatih Doğan’ın da itirafçı olduğu öğrenildi. Yeniden ifadesi alınan Doğan’ın da polise örgütle ilgili bilgiler verdiği belirtilirken, Pars’tan sonra tahliye edilen ikinci kişi olduğu ifade edildi.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar