Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü, Türkiye’ye geldi mi, Kur’an’da karınca ayetleri?

Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü, Türkiye’ye geldi mi, Kur’an’da karınca ayetleri? sorusu araştırılmaya başlandı. Çekirge istilasından sonra karınca istilası da gündem oldu. Peki, Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü, Türkiye’ye geldi mi, Kur’an’da karınca ayetleri? İşte detaylar

Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü, Türkiye’ye geldi mi, Kur’an’da karınca ayetleri?
Son Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 15:03
16 Mart 2020 Pazartesi 14:59

Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü, Türkiye’ye geldi mi, Kur’an’da karınca ayetleri? soruları arama motorlarında popüler oldu. Çekirge istilasından sonra şimdi de karınca istilası gündem oldu. Asya ve Afrika’da görülen çekirge istilasından sonra şimdi de Umman’da görülen karınca istilası gündem oldu. Peki, Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü, Türkiye’ye geldi mi, Kur’an’da karınca ayetleri? Sizin için hazırladık…

Karınca istilası nedir, nerelerde görüldü?

Son dönemde Doğru Afrika ülkeleri, Hindistan, Pakistan ve Irak gibi birçok bölgede görülen çekirge sürülerinin ardından Umman'da karınca istilası ortaya çıktı.

Çekirge istilası sonrasında karınca istilasına uğrayan bölgelerden sonra Türkiye bu durumdan etkilenecek mi merak ediliyor.

Pek çok tabiat olayı gibi karınca istilasının da iklim değişikliğinden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Henüz tam nedeni ve gerçekliği açıklanmayan Umman’daki karınca istilası insanların olası bir yeni felaketin oluşması korkusuna neden oldu.

Karınca istilası Türkiye’ye geldi mi?

Umman ve Türkiye arasındaki uzun mesafeden kaynaklı olarak karıncaların Türkiye’yi istila etme ihtimal pek muhtemel olan bir durum değildir.

Kur’an’da karınca ayetleri?

Kur’an-ı Kerim’de “karıncalar” ibaresi Hz. Süleyman’ın mucizesinin anlatıldığı Neml Suresi’nde geçiyor.

Karıncaların isminin anıldığı Neml Suresi 17. Ayet şu şekilde:

“Nihayet Karınca vadisine geldiklerinde, bir karınca şöyle dedi: "Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; aman, Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin!”

Kıyamete yakın insanlığın başına bazı musibetlerin geleceği sevgili peygamberimizin hadislerinde aktarılıyor. Ancak karıncaların sayısının artmasının ve belirli bölgeleri istila etmesinden doğrudan kıyamet alameti olarak bahsedilmiyor.

Umman nerede?

Umman ya da resmî adıyla Umman Sultanlığı, güneybatı Asya'da, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alır. Kuzeybatıda Birleşik Arap Emirlikleri, batıda Suudi Arabistan, güneybatıda ise Yemen ile sınır komşusudur. Güneyde ve doğuda Hint Okyanusu, kuzeydoğuda ise Basra Körfezi ile çevrilidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar