Cemal Kaşıkçı’yı Kaplan Takımı mı öldürdü? Kaplan Takımı nedir, kimlerden oluşuyor?

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'in yaz aylarında kurulan 'Kaplan Takımı' adlı ekip tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Kaplan Takımı kimdir? Kaplan Takımı kimleri öldürüyor? Kaplan Takımı kimdir? Kaplan Takımı kimleri öldürüyor?

Cemal Kaşıkçı’yı Kaplan Takımı mı öldürdü? Kaplan Takımı nedir, kimlerden oluşuyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
8 Kasım 2018 Perşembe 09:18

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Cemal Kaşıkçı’yı kimin öldürdüğü netlik kazanmasa da bazı varsayımlar yapılıyor. Bu iddialardan en sonuncusu ise Kaçıkçı’yı Kaplan Takımı’nın öldürmüş olması. Peki ya bu Kaplan Takımı nedir, kaç kişiden oluşuyor? Kaplan Takımı kimleri öldürüyor? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Cemal Kaşıkçı’yı Kaplan Takımı mı öldürdü?

BBC Arapça'ya konuşan kaynaklar, Cemal Kaşıkçı cinayetini 2018 yaz aylarında kurulan 50 kişilik 'Kaplan Takımı' adlı ekipten bir grubun işlediğini söyledi. Aynı kaynakların verdiği bilgiye göre bu ekibin başında Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Suud el Kahtani bulunuyordu.

Kaplan Takımı kimdir? Kaplan Takımı kimleri öldürüyor?

Suudi yönetiminin tanınmış muhaliflerinden Dr. Saad el Fakih, bu ekip için "Ülke içindeki ve dışındaki muhalifleri öldürmekle görevliydiler" dedi. Fakih, "Rejimin, tutuklayarak ortalığı yaygaraya vermek istemediği insanları öldürmek için görevlendirildiler" dedi. BBC Arapça belgeseli ayrıca bu ekibin öldürdüğü tek ismin Kaşıkçı olmadığına dair iddialara da ulaştı. Suudi yönetimi içinden gizli bir kaynak, Muhammed bin Selman'ın 'kara kutusu' olarak nitelendirilen Tümgeneral Ali el Kahtani'nin de dövülerek öldürüldüğünü söyledi. Bu cinayeti de Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak görülen Suud el Kahtani'nin liderliğindeki ekip gerçekleştirdi.

Cemal kaşıkçı nasıl kayboldu?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerin yer aldığı ortak çalışma grubu oluşturulmuş, konsolosluk binasında ve konsolosluk konutunda inceleme yapılmıştı. Suudi Arabistan yönetimi ise 2 Ekim'de, İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü iddia etmişti.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar