Kandil simidinin malzemeleri ne, nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi!

Bugünün kandil olması nedeniyle birçok kişi kandil simidi yapma tarifi araştırıyor. Mübarek günlerin özel bir yiyeceği olan kandil simitlerine sofralarında görmek isteyenler kandil simidinin yapılışını araştırıyor. Peki Kandil simidinin malzemeleri ne, nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi!

Kandil simidinin malzemeleri ne, nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi!
Son Güncelleme: 8 Kasım 2019 Cuma 09:29
8 Kasım 2019 Cuma 09:03

Kandillerin vazgeçilmezi olan Kandil simidinin malzemeleri ne, nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi! sorularına bazı vatandaşlar yanıt aramak için internet sitesine başvuruyorlar. Beğenerek yediğimiz kandil simidi sofraların vazgeçilmezi. Peki Kandil simidinin malzemeleri ne, nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi! Bu soruya yanıtı haberimizde veriyoruz…

Kandil simidi tarifi

Malzemeler

125 gram margarin

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

Üzeri için

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

Hazırlanışı

Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

Kandil simidi nedir?

Önceleri kandil vakitlerinde lokma tarzı tatlı ve tuzlu yemekler hazırlanırdı. Daha sonraları ise delikli, halka şeklinde ve susamlı, tuzlu kuru pasta formunda simitler hazırlanmaya başlandı. Her mahallede komşuları, açları, sokakta kalanları doyurmak; onları bu mübarek günde zorda bırakmamak için dağıtılmaya başlanan kandil simidi bir gelenek halini aldı.

Açta kalanları unutmamak için;

Kandil simidi zamanla Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan bir yiyecek halini alır. Susamlı ve sade olarak iki farklı çeşidi hazırlanan kandil simidinin yapımında mahlep, susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye'de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılmaktadır.

Kandil günleri eve giderken pastaneden taze çıkmış kandil simidi alıp evde sıcak sıcak çayla yemek oldukça lezzetli. Kandil simidini lezzetli yapan bir başka tarif ise onu ihtiyacı olanlarla paylaşmak. Bu yüzden kandil günlerinde etrafınızdaki ihtiyaç sahibi kimseleri de unutmayın.

Kandiliniz mübarek olsun...

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar