Jeffrey Epstein intihar etti mi? Epstein ne biliyordu? Epstein’ın pedofili adası var mı?

ABD'de kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu ve fuhuş ağı oluşturduğu suçlamasıyla tutuklanan Jeffrey Epstein'ın New York'ta cezaevindeki hücresinde ölü bulunmasından sonra en çok araştırılan isim olmaya başladı. Peki Epstein intihar etti mi? Epstein Ne biliyordu? Pedofili adası var mı?

Jeffrey Epstein intihar etti mi? Epstein ne biliyordu? Epstein’ın pedofili adası var mı?
Son Güncelleme: 21 Kasım 2019 Perşembe 21:11
21 Kasım 2019 Perşembe 20:47

ABD'de kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan milyarder Jeffrey Epstein'ın cezaevinde intihar ederek hayatına son vermesinin ardından tartışmalara ve komplo teorilerine neden oldu. ABD Başkanı Trump, Bill Clinton dâhil üst düzey Demokratlar, Jeffrey Epstein'ın 'pedofili adasına' özel ziyaretlerde bulundu mu? Epstein işi nedir? Epstein ne biliyordu? Jeffrey Epstein neden intihar etti mi? Yoksa öldürüldü mü? Jeffrey Epstein hakkında tüm merak edilenler detaylarıyla haberimizde.

Jeffrey Epstein intihar etti mi? Yoksa öldürüldü mü?

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Bill Clinton ve İngiltere Prensi Andrew dâhil nüfuzlu isimlere yakınlığıyla bilinen 66 yaşındaki Epstein'ın kendini asmış hâlde bulunduğunu bildirmişti.

Ancak sosyal medyada yapılan spekülasyonlarda, Epstein'ın cinayete kurban gittiğine, hatta ölümünün düzmece olduğuna dair iddialar dile getirildi.

Jeffrey Epstein'ın pedofili adası var mı?

Komplo teorilerine destek verenler arasında ABD Başkanı Trump da yer aldı. Trump, "Epstein, Bill Clinton hakkında bilgi sahibiydi ve şu an ölü" diye tweet atan ABD'li komedyen Terrence Williams'ın paylaşımını RT'ledi. ABD Başkanı ayrıca, "Bill Clinton dâhil üst düzey Demokratlar, Jeffrey Epstein'ın 'pedofili adasına' özel ziyaretlerde bulundu" iddiası ortaya atılan bir paylaşımı RT'ledi.

Jeffrey Epstein ne biliyordu?

Demokrat Partili New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Birçoğumuzun bilmek istediği şu: Epstein ne biliyordu?" ifadesini kullandı. De Blasio, "Kaç milyoner ve milyarder daha bu yasa dışı eylemlerin bir parçasıydı?" diye ekledi. New York Belediye Başkanı daha önce attığı bir tweet'te, "Dünyanın en zengin bazı insanları korkunç bir suç işledi. Jeffrey Epstein öldüğü için bu işten sıyrıldıklarını düşünüyorlarsa, tamamen yanılıyorlar" demişti.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cevaplara ihtiyacımız var. Hem de çok fazla cevaba" ifadesini kullandı.

Clinton'ın sözcüsü Angel Urena, eski Başkan'ın, Epstein'a yöneltilen suçlamalar konusunda hiçbir bilgisi olmadığını belirtti. ABD Başkanı Trump ise Epstein'ı tanıdığını kabul etmiş ancak "uzun zaman önce aralarının açıldığını" söylemişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar