için kaldı

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri internette filmseverler tarafında çokça araştırılan konular arasında. İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmlerini sizler için derledik.

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
7 Kasım 2018 Çarşamba 18:31

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri pek çok filmsever tarafından merak konusu. İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri haberimizde mevcut. Listemizde The Shining (Cinnet), Alien (Yaratık), I Am Legend (Ben Efsaneyim), ve World War Z (Dünya Savaşı Z) gibi başyapıtlar yer alıyor. İşte İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Baskın - 2015

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Baskın beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terkedilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu alıyor. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nin “Midnight Madness” seçkisi kapsamında gerçekleştiren Baskın, Can Evrenol’un aynı adlı ödüllü kısa filminden uyarlandı. Filmin yönetmen koltuğunda Can Evrenol oturuyor; başrollerde ise Görkem Kasal, Muharrem Bayrak, Mehmet Akif Budak ve Mehmet Fatih Dokgöz yer alıyor.

Oyuncular

Mehmet Cerrahoglu, Gorkem Kasal, Ergun Kuyucu, Muharrem Bayrak

Yönetmen

Can Evrenol

Araf - 2006

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Alımlı üniversite öğrencisi Eda, dans okulundayken yaşadığı bir yasak ilişkisinde
hamile kalmıştır. Kürtaj yaptırmaktan başka bir seçeneği görünmemektedir. Sorun şu ki, fiziken bu durumu atlatsa da ruhen sancılarını uzun süre çekmek durumunda kalacaktır. Yıllar sonra bu olayı atlatıp yeni bir yaşam kurmuştur. Ancak Eda, kabuslar görmeye başlar. Kabusları gerçek olunca yıllar önce kürtajla aldırdığı küçük kızının, Araf’tan intikam için döndüğünü anlar.

Kürtaj gerçeğinden yola çıkılarak yapılan bir korku filmi Araf. Türk Sineması’nda son yıllarda korku filmi türünde artan yapımlara, yeni ve önemli bir ayak olabilecek
çalışmanın senaryosu, fotoğraf kökenli Hakan Bilir’e, yönetimi ise kısa film ve reklam kökenli Biray Dalkıran’a ait.

Oyuncular

Akasya Asiltürkmen, Murat Yildirim, Kubilay Tunçer, Yasin Serif Tulun

Yönetmen

Biray Dalkiran

Dabbe - 2006

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Amerika’da esrarengiz intihar olayları biribirini takip etmektedir. Ülkenin her
yerinden insanlar, birbirinden korkunç yöntemlerle ölmeyi seçmektedir. Benzer bir olay, Türkiye’de de yaşanır. İzmir’de Tarık isimli bir genç, dehşet verici bir şekilde
intihar ettiğinde, polis yakın arkadaşlarını sorguya çeker.

Cem, Sema ve Hande, ölmeden önce adeta bir internet bağımlısına dönüşmüş olan Tarık’tan e-postalar almışlardır. İşin ilginç yanı Tarık’ın ölümünden sonra da bu e-postaları almaya devam ederler. E-postalara, korkunç görüntüler eşlik etmektedir. Gençlerin hayatında bir süre sonra, dehşet verici düşlerle gerçekler birbirine karışmaya başlar. Hande, Kuran’da sözü geçen ve dünyanın sonunu muştulayan Dabbe’tül Arz’ın gerçekleşmeye başladığını fark eder.

Filmin yönetmeni, Japonya’da sayısız kısa film ve prodüksiyona imza atmış ve
uluslararası ödüller almış, genç bir sinemacı olan Hasan Karacadağ. Uzakdoğu’da, korku türünün önemli yönetmen ve senaristleriyle çalışma imkanı bulmuş sinemacının ilk uzun metrajlı filmi olan Dabbe, Ringu ve benzerlerinden ciddi anlamda etkilenmişe benziyor.

Oyuncular

Ümit Acar, Ebru Aykaç, Fulya Candemir, Kaan Girgin

Yönetmen

Hasan Karacadag

Semum - 2008

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Canan ve Volkan'ın yolunda giden, huzurlu bir evlilik yaşamları vardır. Bu genç çift,
sonunda yıllardır düşledikleri gibi bir eve kavuşmuşlardır. Mal sahibi olunca hemen
evlerine taşınmış ve kendi evlerinde oturuyor olmanın keyfini sürmeye başlamışlardır...

Ancak bir gün tuhaf bir sorun peydah oluverir: Canan hiç kimsenin anlam veremediği garip davranışlarda bulunmaya başlar. Kendisine hakim olamamaktadır; sanki davranışları başkaları tarafından kontrol ediliyormuşçasına histerik davranmaktadır. Semum denen bu korkunç mahlukatın hakimiyetine giren Canan kötü ruhların hedefindedir.

Oyuncular

Ayça Inci, Burak Hakki, Cem Kurtoglu, Sefa Zengin

Yönetmen

Hasan Karacadag

Musallat - 2007

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Yeni dönem Türk sinemasında korku unsurları çokça kullanılır oldu. İşte Musallat da öncü çalışmalar arasında yer alabilir. Musallat filminde, birbirlerine kalplerini
vermiş ve büyük bir aşkla bağlı olan Suat ve Nurcan'ın, yaşadıkları köyde sürdürdükleri mutlu yaşamın üzerine düşen kara gölgenin hikayesi aktarılmaktadır. Herkesin gıpta ile takip ettiği aşklarını artık evlilikle taçlandırma zamanları gelmiştir. Fakat mutlu çiftin bu kararı alması ile başlarına büyük bir bela musallat olur. Tuhaf bir mahluk, çevrelerinde açıklaması imkansız olaylara neden olacak ve çiftin tüm yaşamını etkileyecektir. Artık ne yaşamları ne de aşkları eskisi gibi huzur dolu değildir. Çünkü adeta başka bir gezegenden gelmişcesine başlarına musallat olan bu ecinni, onlara rahat vermemektedir. Gen filminin senaristlerinden olan Alper Mestçi’nin ilk filmi olan Musallat, Mia Film’den Banu Akdeniz ve yapım ortağı Murat Toktamışoğlu’nun yapımcılığında, genç bir oyuncu kadrosuna sahip.

Oyuncular

Ecem Cansu Aktay, Ibrahim Can, Sedat Kalkavan, Bigkem Karavus, Burak Özçivit, Kurtuluş Şakirağaoğlu

Yönetmen

Alper Mestçi

Dabbe: Cin Çarpması - 2013

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Evlilik hazırlıkları yapmakta olan Kübra, kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar ve
bedeni tanımlanmayan varlıklar tarafından ele geçirilir. Başına gelen bu esrarengiz
olay yaşadığı köy Kıbledere için yeni bir şey değildir. Bu gizemli köy geçmişte define arama olayları sırasında lanetli bir olay yaşamış ve bu lanet adeta üzerine
yapışmıştır. Kübra'yı tedavi etmek için yola çıkan Ebru isimli bir psikiyatrist aynı
zamanda Kübra'nın eski bir arkadaşıdır. Psikiyatrist Ebru, bu tür vakalarda halkın ilk olarak başvurduğu cin çıkaran hocalardan biriyle birlikte çalışacak; Cinci Faruk Akat olarak tanınan bu adamın cin çıkarma seansı sırasında genç kıza yaptıklarını kayıt altına alıp inceleyecektir. Böylece din ve bilimsel çözümler karşı karşıya gelir.
Başlarda her şey yolunda gitse de köyün geçmişinde yaşanan olayların laneti herkesin yakasına yapışacaktır.

Senarist ve yönetmen Hasan Karacadağ'ın ilk Dabbe filmiyle başladığı "insanlara
musallat olan cin" temalı filmlerinin son halkası olan Dabbe : Cin Çarpması, önceki
filmleriyle benzer temalar üzerinden gidiyor.

Oyuncular

Elcin Atamgüc, Mehmet Canbeg, Sabriye Günüç, Sultan Köroglu Kiliç

Yönetmen

Hasan Karacadag

Büyü - 2004

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Anadolu'nun ücra köşesindeki bir köye kazı yapmak için giden bir grup arkeolog 700 yıldır süregelen bir laneti yeniden canlandırmak üzeredir. Kız çocuklarının uğursuzluk getirdiğine inanan köy halkı yediyüz yıl önce tüm kız çocuklarını öldürmüş ve toprağın altına gömmüştür. İçlerinden sadece biri kızını öldüremez ve bu kız da yaşlı büyücünün lanetli büyüsünden kurtulamaz. Arkeologlar Kral Sultan Salih'e ait olan bir el yazmasını ararlarken farkında olmadan bu antik büyünün yeniden canlanmasına sebep olacaklar, yüzyıllardır süregelen bir laneti üzerlerinde toplayacaklardır.

Ülke sinemamızın korku-gerilim türünde verdiği ender örneklerden biri olan film her ne kadar vasatın altında bir görünüm sergilemiş olsa da ilgi çekici denemelerden biri olarak kabul edilebilir.

Oyuncular

Ipek Tuzcuoglu, Ece Uslu, Özgü Namal, Dilek Serbest

Yönetmen

Orhan Oguz

Dabbe: Bir Cin Vakası - 2012

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Ceyda T., yaşamını Ankara'da sürdüren sıradan bir annedir. Eşi Sinan ve kızları
Burcu'ya fiziksel dünyada olmayan bir mahlukat musallat olur. Nereden çıktığı belli
olmayan bu cin, bedensiz bir varlıktır ve aileye olan şiddetli saldırıları durmak
bilmez. Ankara GATA Tıp Fakültesi’ne müracaat eden ailenin evlerine video kayıt sistemi kurularak, evin takip altına alınmasına karar verilir. Herkes ailenin aklını
yitirdiğinden şüpheleniyorken kamera kayıtları gerçeğin ortaya çıkmasına vesile
olacaktır. Türk korku sinemasına Dabbe serisi ile adını yazdıran Hasan Karacadağ'ın kendi öğrencilik yıllarında karşılaştığı gerçek bir olaydan esinlenerek kurguladığı film, korku ve gerilim türünü gerçeklik ile harmanlanma iddasındaki bir yapım. Karacadağ filmlerine Anadolu'nun korku kültüründeki motiflerini kullanmayı sinemasının alameti farikası haline getirmiş durumda.

Oyuncular

Elcin Atamgüc, Mehmet Canbeg, Sabriye Günüç, Sultan Köroglu Kiliç

Yönetmen

Hasan Karacadag

Okul - 2004

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Amerikan sinemasında bolca işlenen korku komedi klişelerini cömertçe kullanan yerli yapım Okul aslında Doğu Yücel’in Hayalet Kitap romanından uyarlandı. Okul, kitapta yer alan olayları bir lise ortamına aktarıyor. Film ÖSS’ye hazırlanan ve tüm zamanını sınav çalışmalarına ayıran bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Aniden hayatlarına giren bir hayalet, küçük oyunlarla gençleri kışkırtmaya ve korkutmaya başlar. Onun tehditlerinden etkilenenler ise sadece öğrenciler değildir. Okulun hepsi birbirinden ilginç öğretmenleri de bu oyunların kurbanına dönüşür. Bütün bu hayalet hikayesinin kökeninde ise olayların başlangıcından bir yıl önce intihar eden bir arkadaşları bulunmaktadır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler’in, prodüktörlüğünü Sinan Çetin’in üstlendiği filmin senaryosu da, romanın sahibi Doğu Yücel’e ait. Bir lisede geçen filmin yaratık tasarımları ise çizgi romancı Galip Tekin tarafından yapılmış. Filmin müziklerini ise, eski Dream Theater üyesi, Amerikalı müzisyen Kevin Moore üsteniyor. Sanatçı daha sonrasında İstanbul'u o kadar çok sevdi ki, kendisine Galata'da bir ev satın aldı.

Oyuncular

Deniz Akkaya, Hamdi Alkan, Burak Altay, Serdar Deniz

Yönetmen

Durul Taylan

Dabbe: Zehr-i Cin - 2014

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Dilek eşi Ömer ile mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Fakat bir gün dilek bir
rüya görür ve aydınlık sakin günler geçmişte kalır. Her şey Dilek'in bir rüyasıyla
başlar. Rüyasında ne olduğunu anlayamadığı belirsiz suretler, kulağına şeytana dair bir şeyler fısıldarlar ve uyandıktan sonra ona normal hayatında musallat olurlar. Ömer, bu hayırsız rüyayı geçen gün yaşanan hırsızlık olayına bağlasa da, Dilek kendisine daha derin bir girdaba çeken bu cinleri artık iyiden iyiye hissetmeye başlar. Daha kötüsü Dilek’in korkusu şiddete dönüşür ve genç kadının bedeninin kontrol altına almaya başlar. Çaresiz çifti bu konuda uzman olduğu kulaktan kulağa yayılan Belkıs Hoca adındaki bir kadından yardım almak için Bitlis'in yolunu tutar… Yerli korku sinemamızda cin unsurunu en sık kullanan yönetmen olarak bilinen Hasan Karacadağ’ın yeni filminde başroller A. Murat Özgen ve Irmak Örnek.

Oyuncular

Ümit Bulent Dincer, Nil Günal

Yönetmen

Hasan Karacadag

El-Cin - 2013

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

İstanbul'un sahil ilçesi Şile'de küçük bir kız kimliği belirsiz kişilerce kaçırılır.
Olaylardan habersiz, kendi halinde yaşayan 5 üniversiteli genç, bir anda bu kızla
ilgili garip olaylar yaşamaya başlarlar. Aniden beliren, telepatik görüntüler, belirsiz
fısıltılar, lanetli olaylar çevrelerini sarar. Kızla ve ailesiyle hiçbir ilgileri yokken neden bu görüntülerle karşılaştıklarını çözemezler. Kendi kendilerine bir çıkış yolu ararken, gizemli kaçırılmanın ardındaki sırlar onları cinler alemine doğru
sürükler. Ölüm ve hatta ondan daha korkunç olan acılar şimdi çok daha yakındır...

Dabbe ve Semum filmlerinin yönetmeni Hasan Karacadağ’ın imza attığı son korku filmi olan El-Cin , bu coğrafyanın en bilinen mistik olgularından olan ‘cinler alemini’
beyazperdeye taşıyor. Oyuncu kadrosunda ise Fulya Zenginer, Serdal Genç, Oğuzhan Yıldız, Hande Kaptan ve Alper Kadayıfçı gibi isimler yer alıyor.

Oyuncular

Hakan Bozyigit, Elif Erdal, Sevinç Erol, Serdal Genç

Yönetmen

Hasan Karacadag

Dabbe 2 - 2009

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

İlk filmde kıyametin habercisi olan ve yavaş yavaş tüm kainata internet yoluyla yayılan Dabbe, bu devam filminde de dünyada kıyametin habercisi oluyor. Teknolojiyi kullanarak sinsice ilerleyen cinler ve bilinmeyen varlıklar yanlarına Duhan'ı da alıp bu kez insanlığın sonunu getirmek için var gücüyle ilerliyor. Son saatlerini yaşayan bir grup insan ise başlarına gelecek felaketten habersiz yaşamlarını sürdürüyor.'Buluntu film' furyasının en ses getiren yerli örneklerinden biri olan Dabbe, ikinci devam filminde de ilk filmde olduğu gibi ilerliyor. Yönetmen koltuğunda ise tekrar Hasan Karacadağ bulunuyor.

Oyuncular

Muharrem Dalfidan, Leyla Göksun, Deniz Olgac, Sefa Zengin

Yönetmen

Hasan Karacadag

Siccin - 2014

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, kimsenin onaylamayacağı bir gönül macerasına tutulmuştur. Çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e aşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur ise ne olru olsun Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır. Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır. Bu kötücül cin Nisa'yı ele geçirir. Büyüye göre, 5 yatsı vakti sonrasında Nisa ile onun kanından gelenler ölümle yüzleşecektir... Muhteşem Film'in yapımcılığında hayata geçen filmin oyuncu kadrosunda Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ve Merve Ateş gibi isimler yer alıyor. Senarist ve yönetmen ise Alper Mestçi.

Oyuncular

Merve Ates, Toygun Ates, Pinar Caglar Genctürk, Aydan Cakir

Yönetmen

Alper Mestçi

Küçük Kıyamet - 2006

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Doğu Yücel'in senaryosunu kaleme aldığı "Küçük Kıyamet" insanın doğal afetler
karşısındaki perişan halini yakın plana alan bir film olarak dikkat çekiyor. Son
yıllarda daha fazla konuşulan "büyük İstanbul depremi" ve konu etrafındaki felaket
senaryoları toplumsal bir depresyona sebebiyet vermiştir. Bu sarsıntılar, annesini
depremde kaybeden Bilge için de katlanılmaz bir durum teşkil eder. Olması beklenen büyük depremin paranoyasını sürekli üzerinde hisseden Bilge, artık bu şehirde daha fazla yaşayamayacağına karar verir. Yeğenlerini de yanlarına alarak ufak bir güney kasabasına taşınan aile, burada da esrarengiz olaylarla karşılaşır. Başlarına gelen son derece gizemli olaylar, kaçtıkları korkuları ile onları, burada da yüzleşmek zorunda bırakacaktır. Taylan Kardeşler, bu filmin alışılagelmiş felaket filmlerinin dışında bir film olacağını ve amaçlarının filmi karakterler üzerinden işlemek değil, insanın doğa karşısındaki acizliğini göstermek olduğunu belirtiyorlar.

Oyuncular

Basak Köklükaya, Cansel Elcin, Binnur Kaya, Ilker Aksum

Yönetmen

Durul Taylan

Dabbe 6 - 2015

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Dabbe serisi ile yerli korku sinema türünü damgasını vuran Hasan Karacadağ, hepsi cin temalı olan Dabbe filmlerine bir yenisini daha ekliyor. Serinin devam filminde en tehlikeli cin kabilesi olarak kabul edilen Cuhenna kabilesi beyazperdeye aktarılıyor. Filmin başrollerinde Murat Seviş, Sema Şimşek, Nilay Gök ve Fehmi Karaarslan yer alıyor.

Doktor olan Zeren ve kız kardeşi Ayla annelerinin bir gece aniden ölmesiyle sarsılır. Kriminal ve adli raporlara göre anneleri Mukadder beyin kanamasıyla ölmüştür fakat annesi öldüğünde onun yanında olan Ayla, bu durumu kabul etmemektedir. Ona göre annesi, ne olduğunu anlayamadığı çok hızlı hareket eden, kapkara yüzleri olan, bilinmeyen bir dilde konuşan, devasa kara varlıklar tarafından öldürülmüştür. Ancak olayı inceleyenler Ayla’nın bir tür psikolojik travma geçirdiğini ve kısa sürede bu durumu atlatacağını düşünürler. Ama günler geçtikçe Ayla kişilik değiştirmeye ve söz konusu varlıklar tarafından saldırıya uğramaya başlar. Ayla’yı başka bir aleme götürmeye ve ona işkence ederek, annesinin ölümüyle ilgili bir takım sırları göstermeye çalışan bu varlıklar kimdir?

Oyuncular

Elcin Atamgüc, Burak Cimen, Ömer Duran, Nilay Gök

Yönetmen

Hasan Karacadag

Magi - 2016

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Amerikalı gazeteci Olivia Watkins, Türkiye'de yaşayan kız kardeşi Marla tarafından acil olarak İstanbul'a çağırılır ve Olivia'nın kardeşinin yanına vardığı o gece Marla
esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeder. Bu olay gizemlerle örülü bir hikayenin
başlaması anlamına gelmektedir.

Yönetmenliğini ve senarsitliğini Hasan Karacadağ'ın üstlendiği korku filminin
kadrosunda Kenan Ece'nin yanı sıra yabancı oyuncular Michael Madsen ve Stephen Baldwin
yer alıyor.

Oyuncular

Michael Madsen, Stephen Baldwin, Brianne Davis, Lucie Pohl

Yönetmen

Hasan Karacadag

Reminiscence - 2014

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Slovak fizikçi Michaela (Miska), yıllardır üzerinde çalıştığı manyetik alan ve zaman
kırılması teorilerinde, henüz keşfedilmemiş bir olguyu ortaya çıkarır. Hesaplamalarına göre, 6 yılda bir tekrarlanan, gezegenlerin çekim alanlarındaki kesişme, güneş sisteminin belli koordinatlarında geçici manyetik alanlar oluşturur. Bu manyetik alanlar, çok kısa bir süreliğine zaman kırılmasına sebep olup, bir karadeliğe geçişi sağlayabilirler. Dünya üzerinde oluşmasını düşündüğü bu manyetik alanlardan birinin, tahmini kooardinatları da İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir bölgeye denk gelmektedir. Bunu yakından gözlemlemek ve teorisini kanıtlamak için, Slovakya'dan, Çeşme’ye erkek arkadaşı ile yola çıkar.

Oyuncular

Özlem Begtas, Fatih Güler, Sefika Karaaslan, Serhat Karaaslan

Yönetmen

Akçay Karaazmak

Musallat 2: Lanet - 2011

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Tıbba göre insan hafızası 2 yaşından öncesini hatırlayamaz. Ömrümüzün bu dönemi zihnimiz için kapkaranlıktır. Fakat öğretmen Elif (Türkü Turan) hayatının bu karanlık dönemi ile yüzleşmek zorunda; zira kendisine musallat olan tüm sorunların aslında geçmişinden gelen büyük bir hatadan kaynaklandığını ortaya çıkıyor. Ama bu, zamanlaması tamamen yanlış, geri dönüşü olmayan lanetli bir büyü...

Başka dünyalardan gelen bir varlığın bir çifte musallat olmasını anlatan 2007 tarihli ilk filmin başarısından sonra yönetmen ve senarist Alper Mestçi, "Musallat 2 Lanet" filmine de imza attı. Başrollerinde Reha Erdem'in ödüllü filmi Kosmos'dan
hatırlayacağımız Türkü Turan'ın yanı sıra Tülay Bursa, Selim Gürata, Zeliha Güney gibi isimlerin yer aldığı yapım, görsel efektleri, sanat yönetmenliği ve plastik makyaj gibi teknik detaylarıyla da konuşulacağa benziyor.

Hazırlık süreci 6 ay süren yapımın çekimleri ise İznik’te İhsaniye ve Sansarak
köylerinin yanı sıra İstanbul'da gerçekleştirildi. de çekildi. Film için halen Anadolu'nun çeşitli kadabalarında büyücülükle ilgilenen insanlarla da görüşüldü. 2
Aralık’ta vizyona girecek film büyü olgusunu tartışmalı sahneleriyle sorgulama amacı da taşıyor...

Oyuncular

Nurcan Aktas, Veysi Aliskan, Tülay Bursa, Zeliha Güney

Yönetmen

Alper Mestçi

Siccin 2 - 2015

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Hicran ve Adnan çiftinin mutlu evlilikleri, iki yaşındaki çocuklarının kaza sonrasında hayatını yitirmesiyle yıkıma uğrar. İkili, artık aynı evde yaşayan iki yabancı gibidir. Tüm bunların üzerine Hicran kısa süre içerisinde esrarengiz olaylar yaşamaya başlayınca psikolojisi tümden bozulur. Hicran bir hocaya görünür ve burada birinin kendisine "41 dikiş" adı verilen bir büyü yaptırdığını öğrenir. Büyülerin en güçlüsü olarak bilinen bu büyü, 41 farklı niyetle yapılmaktadır. Genç kadının büyüden kurtulabilmesi için yapan kişiyi bulup 41 niyetten hangisini ettiğini öğrenmesi gerekmektedir...

2014'ün sonbaharında vizyona giren ilk Siccin filmi yasak bir aşkın lanetinden yola
çıkarak kurgulanan bir öyküye sahipti. Devam filminde yönetmenliği yine Alper Mestçi üstlenirken, senaryo Alper Mestçi ve Ersan Özer ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Reyhan İlhan ve Ece Edibe Baykal yer alırken yapımcılığını ise Muhteşem Film üstleniyor.

Oyuncular

Bulut Akkale, Efsun Akkurt, Mana Alkoy, Acelya Alver

Yönetmen

Alper Mestçi

Ada: Zombilerin Düğünü - 2010

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Türkiye'nin ilk zombi denemesine hazır mısınız? Sırrı Süreyya Önder'in konuk oyuncu olarak yeraldığı "Ada: Zombilerin Düğünü", Büyükada'da geçen bir katliam öyküsünü anlatıyor. Birbirlerini uzun süredir tanıyan beş kişilik bir kanka grubu, ortak bir arkadaşlarının düğününe katılmak üzere dümeni Büyükada'ya kırar. Başlarına gelecek talihsiz olaylardan bihaber olan kahramanlarımızdan Erhan, düğünü ve uzun aralıklarla bir araya gelebilen ekibin mutlu anlarını kayda alabilmek için yanında bir kamera getirmiştir ve sürekli çekim yapmaktadır. Film boyunca tüm izlenenler, bu kameraya yansıyanlardır. Düğünün ilerleyen saatlerinde davetlilere saldıran bir grup zombi, ortalığı kan gölüne çevirir. Grup bir yandan adadan kaçabilmek için mücadele ederken, diğer yandan mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için çabalayacaklar.

Oyuncular

Serhan Alben, Ozan Ayhan, Gülüm Baltacigil, Taner Birsel

Yönetmen

Murat Emir Eren

Siccin 3: Cürmü Ask - 2016

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Orhan, Sedat’ın kız kardeşi Kader'le birbirlerine aşık olup evlenirler. Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası olur. Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat’ı suçlar ve onunla bütün iletişimini keser. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise çok sevdiği ilk ve tek aşkı Kader'i kaybetmeme uğruna korkunç bir şey yapacaktır.

Muhteşem Film’in yapımcılığını, Alper Mestçi’nin yönetmenliğini üstlendiği, ilk iki
filmi ile büyük ses getiren “Siccin” serisi, en büyük aşkın en büyük korkuyla buluştuğu “Siccin 3: Cürmü Aşk” ile devam ediyor. oyuncu kadrosu ile de dikkat çeken “Siccin 3: Cürmü Aşk”ta; Adnan Koç, Büşra Ayaydın, Cem Uslu, Nevin Efe, Yavuz Pekdiker, Elif Baysal, Yavuz Çetin, Ömer Musab Küçükler gibi isimler yer alıyor. Yönetmen Alper Mestçi, Bekir Acar ile birlikte senaryoya imza atarken, filmin görüntü yönetmeni Serdar Armutlu. Filmin müzikleri ise Reşit Gözdamla’ya ait.

Oyuncular

Büsra Apaydin, Elif Baysal, Nevin Efe, Adnan Koç

Yönetmen

Alper Mestçi

Siccin 4 - 2017

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Yılmaz Ailesi geçmişte oldukça zengin bir ailedir ancak bu durum zamanla değişir. Aile, yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle babaanne Saadet'in yanına taşınmak zorunda kalır. Fakat Saadet bu evde sandıkları gibi yalnız değildir. Bahçesinde kocasının mezarı bulunan Saadet'in eski evi, başka alemden olan sakinler tarafından sahiplenilmiştir. Ailenin eve gelişi ise bu sakinler tarafından hiç de hoş karşılanmayacaktır, zira bu evde Saadet'ten başkasını istememektedirler...

Siccin serisinin 4. devam halkasıdır. Yönetmen koltuğunda serinin deneyimli yönetmeni Alper Mestçi oturuyor.

Oyuncular

Mirza Metin, Yasemin Kurttekin, Sebahat Adalar, Yasemen Büyükağaoğlu, Mana Alkoy, Merve Ateş, Kıvılcım Kaya, Adnan Koç

Yönetmen

Alper Mestçi

Ses - 2010

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Derya bir bankanın arama merkezinde çalışarak hayatını idame ettirmeye çabalayan bir kızdır. Sıradan hayatından kendine dahi itiraf edemediği şikâyetleri vardır. Ancak bu temposuzluğa da fazlasıyla alışmıştır. Bir gün çeşitli rutinler üzerinden akan hayatı başka bir yola sapacaktır. Zira Derya, nereden geldiği belli olmayan, tuhaf sesler duymaya başlayacaktır. Derya ilk anda bu sesin varlığını ve gerçekliğini inkâr etmeye çabalar. Ancak duyduğu bu ses, zamanla kızın tüm hayatını ele geçirmeye başlar. Kendi bankasından tanıdığı bir adam olan Onur’un da öyküye dahil olmasıyla, korku dolu bir macera başlar.

Oyuncular

Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Isik Yenersu, Eylem Yildiz

Yönetmen

Ümit Ünal

Karadedeler Olayı - 2011

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

1989 yılının ocak ayında gazetelerde bir köyde yaşanan garip olaylar hakkında
yayınlanan bazı haberler, genç gazeteci H.B’nin ilgisini çeker. Köye giden gazeteci,
oldukça korkmuş ve gergin köylülerden gece köyün çevresinde dolaşan yaratıklar
olduğunu, köyün bir şekilde cinler tarafından basıldığını öğrenir. H.B., birkaç hafta
köyde kalır ama olağanüstü bir şey görmeyince kamerasını köydeki bir gence emanet ederek İstanbul’a geri döner.

Üç gün sonra ise köyün jandarmaları tarafından gözaltına alınır: kamerasını emanet ettiği genç de dâhil olmak üzere köyden 7 kişi parçalanarak öldürülmüştür. H.B ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılır ama bütün eşyaları ormanda terk edilmiş olarak bulunur; kayıplara karışır... Tüm bu esrarengiz süreç boyunca kameralar kayıttadır…

Oyuncular

Belirsiz

Yönetmen

Erdogan Bagbakan

Gömeda - 2007

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Kafalarına göre bir kaçamak yapmak için haftasonu tatillerini doyasıya yaşamak isyen 5 kişilik bir kanka grubu, araba kiralayıp kendilerini şehrin dışına atar. Kapadokya'daki Gomeda Vadisi, kahramanlarımız için biçilmiş kaftandır. Tabi burada başlarına gelecek olanlardan habersiz olmaları keyifli yolculuklarını bozmamaktadır. Ta ki başlarına gelen kazaya dek. Geçirdikleri bu talihsiz olay sonrasında yollarına yayan devam etmek zorunda kalsalar da, Kapadokya’ya gitmeye kafayı koymuşlardır bir kez. Fakat en kötüsü bundan sonra başlayacaktır. Gomeda Vadis’ne vardıklarında gece konaklamak için seçtikleri mağarada, kabuslarla dolu bir gece onları beklemektedir. Kısa filmleriyle tanıdığımız Tan Tolga Demirci’nin fantastik ve korku türündeki bu ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi, türün örneklerinin gittikçe artmaya başladığı Türk Sineması için merak uyandırıyor.

Oyuncular

Feride Çetin, Halim Ercan, Bahar Yanilmaz, Bulut Köpük

Yönetmen

Tan Tolga Demirci

Şeytan-ı Racim - 2013

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Emrah ve Salih üniversiteli ve İstanbul'da yaşayan iki gençtir. Her şey günlük hayatta normal gider gibi görünürken, Salih bir anda "havas" adıyla da bilinen 'büyü ilmi'ne merak sarar. Salih'in büyüye olan bu merakı git gide içinden çıkılmaz bir saplantı halini alacaktır. Zira Salih işi ileri boyuta taşıyarak cinler alemindeki varlıkları kontrol altına almak ister. Emrah'ın ise olan biten hakkında hiçbir fikri yoktur ama aynı evi paylaştığı için huzuru kalmamıştır ve kendisini zorla sürüklendiği bir döngünün içinde bulur. Salih her şeyin kontrolünü kaybedince, gece karabasanlar görmeye başlayan, normal bir hayatı kalmayan Emrah da çareyi İzmit'e ailesinin yanına dönmekte bulur. Burada biraz huzura ermeyi umarken, peşine musallat olanlar onu yine rahat bırakmazlar. Ailesi Emrah'a yardımcı olamayacağını anlayınca çareyi bu işlerle daha önce ilgilenmiş olan Bakırcı Mehmet efendiye başvurmakta bulurlar...

Oyuncular

Ufuk Asar, Kübra Balcan, Halil Ibrahim Gezer, Altan Gördüm

Yönetmen

Arkin Aktaç

Şeytan - 1974

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

İçine şeytan giren karakterlerin yaşadıkları dönüşümleri anlatan yapıtlardan biri olan film başkarakter Gül'ün başına gelen bu tarz bir vakaya odaklanıyor. Gül'ün içine şeytan kaçıyor ve ailesi toplumumuzdaki genel çözüme başvuruyor. Çeşitli dini görevlilerden yardım isteyen aile bu yolla bu doğaüstü kolaydan kurtulmaya çabalıyor.Gerilim-korku türünde çığır açan 'Exorcist' filminin yerli ve eğlenceli bir uyarlaması olan film Metin Erksan imzalı. Sinemamızın en önemli yönetmenlerinden olan Metin Erksan filmin orijinal versiyonuna pek dokunmadan, içerisine kültürümüzü de kattığı bu eserde, fantastik Türk sinemasının en önemli filmlerinden birine imza atmıştı.

Oyuncular

Canan Perver, Cihan Ünal, Meral Taygun, Agah Hün

Yönetmen

Metin Erksan

Üç Harfliler 3: Karabüyü - 2016

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Anne ve babasının ölümünün ardından çocukluğunun geçtiği eski evde daha fazla yaşamak istemeyen Alev, evini kiraya verir. Bu eve taşınan garip kiracılar Alev, kızı Eda ve kocası Erol’un hayatlarını bir anda kabusa çevirir. Eve taşınan Dilek ve Kadir yeni evli bir çifttir ve ikisinin de geçmişinde içler ürperten olaylar vardır. Alev şans
eseri gittiği falcıda Ebced Hesabı yaparak ‘’Yıldızname’’ falına baktırır ve falcı
kadından, kiracıları hakkında bilgiler öğrenir. Fakat öğrendiği şeyler Alev’in
yaşadıklarını daha büyük bir kabusa çevirecektir.

Oyuncular

Merve Ates, Özay Fecht, Metin Yildirim, Gülsah Tütel

Yönetmen

Alper Mestçi

3 Harfliler Marid - 2010

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Görünürde sıradan, mutlu bir çift olan Ayla (Gülseven Yılmaz) kocası Serkan (Özgür Özberk) ile huzur dolu bir hayat sürmektedir. Ayla'nın hayatındaki en büyük travma 11 yaşında (Kayra Simur) öteki alemden gelen bir mahlukun musallat olması ile kabus dolu bir 3 gün yaşaması sonucu oluşmuştur. Ayla'nın en büyük koruyucusu olan muskası ise kayıplara karışmıştır. O günlerden bu günlere en önemli yoldaşı olan muskasını önceki gün kaybettiği için kendini korumasız ve çaresiz hissetmektedir. Serkan yeni bir muska yazması ve Ayla'yı rahatlatması için bu konularda ismi bilinen İzzet Hoca'yı (Ufuk Aşar) o akşam eve davet eder. Akşam yakın arkadaşları Meltem (Serap Üstün) ve Cem de (Taner Ertürkler) konuk olacaklardır. Ayla'nın yeniden başlayan hayal alemine korku dolu yolculukları ile herkesin aynı gece Ayla ve Serkan'ın evinde yaşayacağı kabus dolu dakikalar öteki alemden gelen mahlukun kudretini ve zalimliğini herkese gösterecektir. Çocukluğunuzda yaşadığınız bir karabasan 20 yıl sonra tekrar başlasa, öteki alemden gelen belalı bir mahluk size, sevdiklerinize musallat olsa ve bir gece boyunca korkutucu, güçlü ve vahşi varlığın oyunlarına teker teker kurban olsanız kendinizi nasıl hissedersiniz?

Oyuncular

Ufuk Asar, Taner Ertürkler, Kayra Simur, Gülseven Yilmaz

Yönetmen

Arkin Aktaç

Ev Kadını - 2017

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Ev Kadını, babası ve kardeşinin annesi tarafından öldürülmesinin ardından gerçeklikle bağı kopmaya başlayan Holly’nin hikayesini anlatıyor. Karlı bir akşamda, küçük Holly'nin kardeşi ve babası, cinnet geçiren annesi tarafından hunharca öldürülür. Yaşadığı bu korkunç olay Holly’nin yaşamını alt üst eder. Yaşananların üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen Holly kabus görmeye devam eder. Eski bir arkadaşıyla beklenmedik bir karşılaşması ise her şeyi daha da karıştırır. Arkadaşı Holly'yi ünlü bir medyumun lideri olduğu değişik, tarikat tarzında bir grup ile tanıştırır. Medyum Holly'ye özel bir ilgi gösterir ve onun yüzünden tüm kabusları gerçek olur.

Filmin yönetmen koltuğunda 2015 yapımı korku filmi Baskın filmi ile oldukça büyük beğeni kazanan Can Evrenol oturuyor. Klostrofobi, seksüellik, aile ve karabasan temalarının işlendiği filmin oyuncu kadrosunda David Sakurai, Defne Halman, Clémentine Poidatz, Ali Aksöz gibi isimler yer alıyor. yer alıyor. Senaryosunu Can Evrenol ve Cem Özüduru’nun birlikte kaleme alığı, görüntü yönetmenliğini ise Tayman Tekin’in üstlendiği filmin müzikleri ise Antoni Maiovvi’ye ait.

Oyuncular

David Sakurai, Clémentine Poidatz, Defne Halman, Ali Aksöz

Yönetmen

Can Evrenol

Kabuslar Evi: Takip - 2006

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Otuz yıl boyunca bir kurt adam tarafından kovalanmış olan İbrahim (Fikret Kuşkan) saklanmak için aradığı yeri sonunda bulduğunu sanıyordu. Ancak bu lanet onu yeni evinde de buldu. Artık kaçmak yerine onunla hesaplaşmanın vakti gelmiştir.(Asıl soru bu hesaplaşma gerçekten bir kurt adamla mı yoksa her şeyden önce İbrahim'in kendi benliğiyle midir?). Bu hesaplaşma kimilerine göre çok saçmaydı onlar için bir kurt adam yoktu çünkü...

Oyuncular

Fikret Kuskan, Cihan Okan, Cansu Dere, Ayla Arslancan

Yönetmen

Çagan Irmak

Alamet-i Kıyamet: Tarikat - 2016

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

1999 yılında geçen hikayede, Elif adlı genç bir kadın No:72 apartmanında yaşamaktadır. Yalnız hayat sürdüren Elif, hamiledir. '99 yılında Türkiye'de ve dünyada kıyamet alametleri gibi sıradışı olaylar yaşanırken, 72 numaralı apartmandaki komşuların ise hepsi birbirinden garip kişilerdir... Elif kıyamet alametleri ile komşularının arasına sıkışmıştır. Oyuncu kadrosunda Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin, Murat Onuk, Doğuş Gün Demir, Müge Esmeray, Belgi Saygı, Enis Zeytinler ve Sedat Savtak isimlerinin yer aldığı filmin senaryosu ve yönetmenliği ise Doğa Can Anafarta'ya ait. Korku ve gerilim türündeki filmin yapımcılığını ise Asteros Film üstleniyor.

Oyuncular

Busra Cubukcuoglu, Dogus Gun Demir, Funda Ersin, Muge Esmeray

Yönetmen

Doga Can Anafarta

Cehennem 3d - 2010

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Son yıllarda hızlanarak yükselişini sürdüren Türk korku filmleri furyasına dair bir
örnek de Biray Dalkıran imzasını taşıyor. Yönetmenliğini Biray Dalkıran'ın yaptığı ve
başrollerini Ogün Kaptanoğlu, Serhan Süsler, Melis Türk ve Pelin Eriş'in paylastığı
Türkiye'nin ilk 3 boyutlu korku filmi Cehennem'in çekimlerinde İspanyol ve Türk ekipler beraber çalıştı. Hayalet Filmevi - d.f.g.s.'nin yapımcılığını üstlendiği filmin post prodüksiyon işlemleri 35mm tarafından yürütüldü.

Oyuncular

Pelin Ermis, Ogün Kaptanoglu, Serhan Süsler, Tugba Melis Türk

Yönetmen

Biray Dalkiran

Ammar - 2014

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Feride, sevgilisiyle beraber ev arkadaşını ve Barkın'ı da alarak haftasonunu bir dağ
evinde geçirmeye karar verir. Feride'nin amacı güzel bir tatil yapmak ve ev arkadaşıyla Barkın'ın arasında bir çekim oluşmasını sağlamaktır. Ancak yolculuğa son anda dahil olan beşinci bir kişi, planların yönünü biraz değiştirir. Canan'ın katılımıyla beş kişi olan grup, gizli bir gerginlikle yola çıkar. Gezileri sırasında birbiri ardına, açıklanamayan korkunç olaylar gelişir. Kaçmak için çabalarlar ama artık çok geçtir. Çünkü kötücül ruhlar etraflarını kuşatmıştır. Acaba korku kapanına dönüşen bu geziden hangisi sağ kurtulabilecekler midir?

Yönetmenliğini Özgür Bakar'ın üstlendiği, başrollerinde Duygu Paracıkoğlu, Eylül Su Sapan, Dilşah Demir ve Ozan Akbaba gibi genç oyuncuların yer aldığı korku ve gerilim türündeki film, bir laneti tekrar uyandıran bir grup arkadaşın yaşadığı dehşeti beyazperdeye taşıyor. Senaryosunda da Özgür Bakar'ın yanı sıra Alper Kıvılcım'ın da imzası olan yapım, özellikle görsel efektleri ve makyaj teknikleriyle öne çıkıyor.

Oyuncular

Ozan Akbaba, Alican Cokogur, Dilsah Demir, Yunus Emre Denizoglu

Yönetmen

Özgur Bakar

Deccal - 2015

İzlenmesi gereken imdb listesindeki en iyi yerli korku filmleri

Konu

Hayatının sıkıntılı bir döneminden geçen Duygu, hastaneden çıktıktan sonra tesadüfen Nurdan adında, gizemli ve bir o kadar da zengin bir kadın ile tanışır. Nurdan'ın maddi ve manevi yarıdmını ihtiyacı olduğu için kabul eden Duygu'nun hayatı, beklenmedik bir anda olumlu biçimde değişmeye başlar. En yakın arkadaşı Aslı da durumdan memnundur. Ta ki Duygu'nun yeni yerleştiği bu evde çeşitli gariplikler baş gösterinceye kadar. Duygu, nereden geldiği belli olmayan sesler, gölgeler içerisinde, kabuslar görmeye başlar ve psikolojisi daha da kötüye gider. Öte yandan, hastanede iki genç kadını da büyük bir sürpriz beklemektedir...

Korku sinemasındaki çizgi üstü işleriyle adından söz ettiren Özgür Bakar'ın beşinci
uzun metrajlı filminde başrolü Öznur Serçeler üstlenirken kadroda ayrıca Bulut Köpük, Duygu Paracıkoğlu, Sait Genay ve Aysan Sümercan da yer alıyor.

Oyuncular

Sumercan Aysan, Özlem Aktas, Atilla Arikan, Beril Atahan

Yönetmen

Özgur Bakar

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar