İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan kimdir?

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener Niğde’nin belediye başkan adayının Mümin İnan olduğunu açıkladıktan sonra İYİ Parti Niğde belediye başkan adayı Mümin İnan kimdir? sorusu araştırılmaya başlandı. Peki İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan kimdir? Detaylar haberimizde

İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
4 Aralık 2018 Salı 12:09

İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan kimdir? sorusu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısında belediye başkan adaylarını açıkladıktan merak konusu oldu.  Birçok kişi İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan kimdir? diye internette araştırma yapmaya başladı. Peki İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan kimdir?  sorusunu sizler için araştırdık.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Akşener 5 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan illerin arasında Niğde de vardı. Meral Akşener, yaptığı açıklamada İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayının Mümin İnan olduğunu söyledi.

Mümin İnan kimdir?

Mümin İnan, 24 Mart 1958'de Niğde Aktaş Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Şükriye'dir. Sendikacı; Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'ndan sertifika aldı. Köy Hizmetleri'nde (Toprak Su) işe başladı. Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem Mali Sekreterlik yaptı. İki dönem Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" Konusunda ödül aldı. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık görevlerinde bulundu. Şehir ve Başkan Dergisi tarafından iki defa "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. İnan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

1999 ve 2007 yılları arasında 8 yıl Niğde Belediye Başkanı olarak görev yaptı 24 dönem Niğde milletvekili olarak görev yaptı.

 

İYİ PARTİ

İYİ Parti (resmi kısaltmasıyla İYİ PARTİ), Meral Akşener öncülüğünde 25 Ekim 2017'de kurulan Türk siyasi partisi.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde bulunan bazı milletvekilleri ve parti üyeleri genel başkan Devlet Bahçeli'nin seçim başarısızlığını eleştirerek parti içerisinde sert bir muhalefet gösterdiler. Başta Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimler MHP'yi olağanüstü kongreye götürmek için delege imzaları toplamaya başladı. Ancak hukuki nedenlerle olağanüstü kongreye gidemeyen Milliyetçi Hareket Partisi, Disiplin Kurulu'nun aldığı karar sonrasında Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ gibi isimleri partiden ihraç etti.

Bunun üzerine başta kurucu üye olarak Meral Akşener, Koray Aydın; Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen 4 milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok; Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden merkez sağ kökenli İzmir milletvekili Aytun Çıray ve 200 kişilik kurucu üye ile 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti kuruldu. Kurucu üye listesinde Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokratik Sol Parti’de görev yapmış kişiler bulunmaktadır.

Kuruluşu

Meral Akşener parti genel başkanı olarak ilk konuşmasını yapıyor. (25 Ekim 2017)

25 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede partinin ismi, logosu ve sloganı açıklanmıştır. Meral Akşener oy birliğiyle partinin ilk genel başkanı seçilmiştir.

İsim ve amblem

İYİ Parti'nin isminin Kayı boyunun bayrağından esinlenildiği iddia edilmiştir. Partinin logosu ise mavi zemin üzerinde 8 ışıklı güneş olarak belirlenmiştir. 8 ışık ise Selçuklu Yıldızı’ndaki 8 köşe ile ilişkilendirilmiştir.

Amblem ile ilgili tartışmalar

Partinin ismi, logosu ve sloganı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kendisinin 2014 Yerel Seçim kampanyasına benzediğini iddia etmesiyle yasal zorluklara ve tartışmalara tabi tutuldu. Türel, 24 Ekim 2015 tarihi itibarıyla patente sahip olduğunu iddia eden bir bildiri yayınladı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, logosunun Bilecik ilinin resmi mühründen çalındığını iddia ederek partiyi mahkemeye vereceğini söyledi. Kayı aşireti Derneği ise 2014 yılından bu yana bayrağına patent iddia etmiştir.

Yerel Yönetimler

İYİ Parti herhangi bir yerel seçime katılmamış olmasına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa eden veya ihraç edilen ve görevleri devam eden bazı belediye başkanlarının partiye geçiş yapmasıyla 9 belediyeye sahip olmuştur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar