için kaldı

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal kimdir? Tamer Akkal İYİ Parti'den neden istifa etti?

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal kimdir? Tamer Akkal partisinden neden istifa etti. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyaset gündemi hareketlendi. Bir sürpriz gelişme de İYİ Parti'de yaşandı. Peki İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal kimdir? Tamer Akkal partisinden neden istifa etti

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal kimdir? Tamer Akkal İYİ  Parti'den neden istifa etti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Ocak 2019 Pazartesi 16:17

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal kimdir? Tamer Akkal partisinden neden istifa etti. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyaset gündemi hareketlendi. Bir sürpriz gelişme de İYİ Parti'de yaşandı. Peki İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal kimdir? Tamer Akkal partisinden neden istifa etti? sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Tamer Akkal kimdir? İYİ Parti Malatya Milletvekili Tamer Akkal nereli? Tamer Akkal kaç yaşında ve nerede doğdu? Çevre Komisyonu üyesi olan Tamer Akkal’ın hayatı...

Tamer Akkal kimdir?

Tamer Akkal 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Manisa Bölgesi, 1'nci sıradan millet vekili adayıdır. Tamer Akkal, 20.08.1974 yılında Manisa'da doğdu. Gazi İlköğretim okulu ve Şehitler Ortaokulu eğitimi tamamladı. Tamer Akkal, devam ettiği Manisa Lisesi eğitimi yarım bırakarak öğrenimini Açık Lise'de devam ederek tamamladı. İstanbul Üniversitesi (AUZEF) İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanan Akkal halen devam ediyor. 2007 yılından itibaren MHP'de farklı kademelerde görev alan Akkal 2016 yılında istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. 08 Aralık 2017 tarihinde İYİ Parti Manisa Kurucu İl Başkanlığı'na atandı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken genel seçimlerde aday adayı olmak üzere 26 Nisan 2018 tarihinde İl başkanlığı görevinden istifa etti. Evli ve 1 kız babası.

Tamer Akkal İYİ Parti'den neden istifa etti?

Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım, önce iş birliği denen ve sonra adı yine 'Millet İttifakı' olarak değişen bu oluşum, bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti'den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam bu saatten sonra mümkün değildir.  İstifa kararı almamdaki tek sebep sadece bu değildir. Teşkilatlara sormadan, danışmadan ve istişare edilmeden 'ben yaptım oldu' mantığıyla kararlar alınması, alınan kararların ahbap çavuş ilişkileri ile belirlenmesi, bulunduğumuz il ile ilgili milletvekili, belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinin kimseye danışılmadan, ben 'Manisa'yı sizden iyi bilirim' söylemleri eşliğinde belirlenmesi, ahde vefanın olmayışı, parti içindeki anti demokratik uygulamalardır."

Manisa'da İYİ Parti'yi kuran, elini taşın altına sokan, kentte yüzde 14 oy alan teşkilatların, ilçe başkanlarının ve partililerin adeta yok sayılarak CHP ile pazarlıklar yapıldığını savunan Akkal, 17 ilçenin 10'unun teslim edildiğini, aday belirleme işlemlerinde hiçbir Manisalı yöneticinin haberdar edilmediğini belirtti.

Bu süreci Genel Merkez nezdinde yürüten Sayın Genel Başkan Yardımcılarına öncelikli tavsiyem, bu süreci Manisa'da ve tüm Türkiye'de kimselere sormadan, 'ben yaptım oldu' mantığıyla, intikam duygularıyla ve menfaat ilişkileriyle götüreceğine, büyükşehirlerin garanti olan 1. sıralarından değil, önce kendi memleketlerinden milletvekili adayı olmaları olacaktır. Sizler kendi memleketinizden aday olmayacaksınız, ama hayatınızda 3-5 kez gittiğiniz şehirler hakkında hiç kimseye danışmadan hüküm vereceksiniz. Manisa Kurucu İl Başkanlığı görevini yaptığım ve Manisa Milletvekili olduğum İYİ Parti'den bugün itibarıyla istifa ediyorum. Bundan sonra milletvekilliği görevini bağımsız olarak, Manisalılık ruhuyla ve genel merkezin değil gerçekten milletin vekili olduğumun bilinciyle görevimi sürdüreceğim.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar