Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir?

2018 Genel Seçim Döneminde gündeme gelen Millet Bahçeleri hayata geçirilmeye başlandı. İstanbul Millet Bahçeleri ilk Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane ve Hoşdere’de hayata geçecek. Peki millet bahçelerine nasıl gidilir, millet bahçeleri’nde alkol içiliyor mu? yanıtı. İstanbul'daki millet bahçeleri

Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Kasım 2018 Cumartesi 12:36

İstanbul Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir? soruları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete girmeleriyle gündeme geldi. AzOnceOldu ekibi olarak Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir? sorularının yanıtını sizler için derledik. 2018 Genel Seçimleri’nde AK Parti’nin vaadi olan Millet Bahçeleri bugün itibariyle İstanbul’un çeşitli mevkilerinde gerçekleşmiş olacak. Atatürk Havalimanı arazisinin de Millet Bahçesi olacağı müjdesinden sonra Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane ve Hoşdere Millet Bahçeleri’nde ilgi de arttı. İşte Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir? Millet Bahçeleri’nde piknik yapılır mı, mangal yakılır mı, alkol içilir mi? sorularının yanıtı. 

İstanbul Millet Bahçeleri nerede, nasıl gidilir, ücretsiz mi?

İstanbul'a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracak olan Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 17 Kasım günü açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "100 Günlük Eylem Planı" içinde yer alan "millet bahçeleri" 17 Kasım günü açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 arttıracak. Millet bahçeleri İstanbul'a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracak. Törenle vatandaşların kullanımına açılacak olan millet bahçeleri ile ilgili çeşitli bilgiler de merak ediliyor. İstanbul Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir? Millet Bahçeleri’nde piknik yapılır mı, mangal yakılır mı, alkol içilir mi? soruları gündeme geldi. İlk olarak Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir? sorusunun yanıtını sizlerle buluşturacağız.

Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Kayaşehir ve Hoşdere Millet Bahçeleri nerede ve nasıl gidilir?

Başakşehir Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilir?

Başakşehir Millet Bahçesi, 37 bin metrekarelik kent meydanının hemen yanında 360 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bahçe, bitki çeşitliliği, özel filtre sistemiyle kendi kendini temizleyen 15 bin 600 metrekarelik biyolojik göletiyle de ilgi çekecek. 24 ayrı türde toplam 5 bin 570 ağaç, 160 bin çalı, 42 bin metrekarelik etkinlik çayırının yer aldığı bahçede gölet yanına ahşap malzemeden inşa edilen Millet Kıraathanesi de yer alıyor. Başakşehir Millet Bahçesi ve Kırathanesi'ne Bakırköy'den kalkan 98 Numaralı iett hattı ve Taksim'den kalkan 89C Numaralı iett hattı ile ulaşabilirsiniz. 

Başakşehir Millet Bahçesi ve Kırathanesi nerede ve nasıl gidilir

Hoşdere Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilir?

Hoşdere Millet Bahçesi; Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin metrekare toplam alana inşa edilen ve ortasında 7 bin metrekarelik biyolojik gölet olan Hayatpark’a 128 tür bitki ekilirken, çeşitli türde toplam bin 600 adet ağaç dikildi. İçinde park aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri yer alıyor. Ayrıca elektrikli araçların çoğalmaya başlaması sebebiyle elektrikli şarj istasyonu kuruldu. 4 tane elektrikli araç şarj ünitesinin bulunduğu istasyon üzerindeki güneş enerji panelleri ile destekleniyor. Türkiye'de ilk defa uygulanan mimari ile inşa edilen 2 bin 500 kişilik caminin üç tarafı sularla çevrili. 7 bin metrekare büyüklüğündeki biyolojik göletten gelen suların transfer edildiği havuz Hayatpark Camii'ne ayrı bir güzellik katıyor. Yanına inşa edilen ve eski Osmanlı evlerini andıran kurs binası girişi kafeterya hizmeti verecek.
Adres: Başakşehir Mahallesi, 34480 Başakşehir/İstanbul
Hoşdere Millet Bahçesi'ne Zeytinburnu Metro'dan kalkan 89M hatlı iett otobüsüyle ulaşabilirsiniz. 
Hoşdere millet bahçesine ulaşım
Hoşdere millet bahçesine ulaşım

Kayaşehir Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilir?

Kayaşehir Millet Bahçesi; toplam 5,5 kilometre uzunluğunda 4 etaptan oluşan Kayapark, 1 milyon 267 bin metrekare yeşil alanı ile İstanbul’un en büyük korusu Emirgan’dan üç kat daha büyük olacak. Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak Kayapark’ta koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları, seyir terasları, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, amfi tiyatrolar, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri ile 3 biyolojik göletin yanı sıra vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler yer alacak.
Adres: Kayaşehir Kent Meydanı No: 20, 3. Bölge Kayaşehir, Başakşehir, İstanbul
Kayaşehir Millet Bahçesi'nde Eminönü'nden 79E, Olimpiyatköy'den 
MK11, Mecidiyeköy'den 79KM ve 79 M, Bakırköy'den 79B, Yenibosna'dan 79 Y ve 79K hatlı iett otobüsleriyle ulaşabilirsiniz. 

Kayaşehir Millet Bahçesi'ne nasıl ulaşılır?

Baruthane Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilir?

Baruthane Millet Bahçesi; 59 bin 719 metrekare alanda hizmet verecek olan bahçenin içinde 557 ağaç, 29 bin 141 çalı, 12 türde 5 bin gül, 230 sarmaşık, 7 bin 500 mevsimlik çiçek, 47 meyve bahçesi yer alacak. Ayrıca süs havuzu, 682 metrekarelik çocuk oyun alanı ve spor alanları da vatandaşların hizmetine sunulacak.
Adres: Ataköy 2-5-6. Mahallesi, 34158 Bakırköy/İstanbul
Taksim yönünden gelen 71 AT, 72YT ve 72T hatlı İett otobüsleri ile Baruthane Millet Bahçesi'ne ulaşabilirsiniz. Eminönü'nden kalkan 81, BN1, BN2 hatlı iett otobüsleriyle de Baruthane Millet Bahçesi'ne ulaşabilirsiniz. 
Baruthane Millet Bahçesine nasıl gidilir
Baruthane millet bahçesine nasıl gidilir

Çırpıcı Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilir?

Çırpıcı Millet Bahçesi; 465 bin metrekarelik alandan oluşan bahçe 6 etaptan oluyor. 4 etabı tamamlanan bahçenin 5. etabının projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bahçe, proje kapsamında dikilen 3 bin 661 ağaç, 93 bin 148 çalı, 53 bin 555 yer örtücü, 124 bin 121 gül ve bin 700 sarmaşık ile yeşile büründü.

Bakırköy ile Zeytinburnu arasında Veliefendi Hipodromu'na komşu alanda hayata geçirilen Çırpıcı Şehir Parkı yıl sonunda tamamlanıyor. Marmara Forum'un karşısında yer alan üçüncü etabın Mayıs ayına kadar açılması planlanıyor.

Çırpıcı Millet Bahçesi'ne gitmek için; Eminönü'nden 93, Beyazıt'tan 93 C, Mecidiyeköy yönünden 93 M, Taksim yönünden 93 T ve MR10 hatlı iett otobüslerini kullanabilirsiniz. 

Çırpıcı Millet bahçesine nasıl gidilir
Çırpıcı Millet bahçesine nasıl gidilir

 

Millet bahçelerine nasıl gidilir İstanbul Millet Bahçeleri İstanbul millet bahçelerine nasıl gidilir İstanbul Millet Bahçeleri nerede İstanbul Millet Bahçeleri'ne nasıl gidilir Millet bahçeleri nerede İstanbul'daki millet bahçeleri Millet Bahçeleri ücretsiz mi Millet Bahçeleri'ne ulaşım imkanı Millet bahçelerinde piknik yapılır Millet bahçelerinde piknik yapılır mı millet bahçelerinde mangal yakılır mı Millet bahçelerinde alkol içilir mi Çırpıcı millet bahçesi nerede Çırpıcı millet bahçesine nasıl gidilir Çırpıcı millet bahçesine ulaşım Baruthane Millet bahçesi nerede baruthane millet bahçesine nasıl gidilir Baruthane millet bahçesine ulaşım imkanı Kayaşehir millet bahçesi nerede kayaşehir millet bahçesine nasıl gidilir kayaşehir millet bahçesi ulaşım imkanı Hoşdere millet bahçesi nerede hoşdere millet bahçesine ulaşım imkanı hoşdere millet bahçesine nasıl gidilir başakşehir millet bahçesi nerede başakşehir millet bahçesine nasıl gidilir Çırpıcı Millet Bahçesi'nden geçen iett hatları çırpıcı millet bahçesinden geçen iett hatları Baruthane millet bahçesinden geçen iett hatları baruthane millet bahçesine ulaşım Baruthane Millet Bahçesi'nden geçen iett hatları Başakşehir millet bahçesinden geçen iett hatları hoşdere millet bahçesinden geçen iett hatları hoşdere millet bahçesi nerede hoşdere millet bahçesi adres baruthane millet bahçesi nerede baruthane millet bahçesi adres başakşehir millet bahçesi adres İstanbul'un millet bahçeleri nerede istanbul'daki millet bahçeleri
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar