İstanbul Havalimanı metro, taksi, otobüs, özel araçla ulaşım güzergahı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını İstanbul Havalimanı olarak açıkladığı yeni havanının adı artık belli oldu. Peki ya İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir? İETT hatları nerelerden geçiyor? İstanbul Havalimanı metro, taksi, otobüs, özel araçla ulaşım güzergahı detayları haberimizde..

İstanbul Havalimanı metro, taksi, otobüs, özel araçla ulaşım güzergahı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
11 Kasım 2018 Pazar 08:00

Aylardır açılışı ve isminin ne olacağı merakla beklenen yeni havalimanının ismi belli oldu. İstanbul’a yapılan 3.havalimanının adı İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport. İsminin kesinlik kazanmasının ardından İstanbul Havalimanı’na ulaşımın nasıl sağlanacağı merak edilmeye başladı. Yakın zamanda ilk uçuşların başlayacağı İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir? İETT hatları nerelerden geçiyor? İstanbul Havalimanı gidiş güzergahı- İstanbul Havalimanı’na metro, taksi, otobüs, özel araçlar ulaşım nasıl sağlanır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport olarak açıkladığı Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. Şu ana kadar öne çıkan "İstanbul Büyük Havalimanı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Abdülhamit Han, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Fatih Sultan Mehmet…” gibi isimlerin alan adları satın alınmıştı. Domain’i kayıt ettirilen isimlerden biri de bugün resmi tabelası ortaya çıkan “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” idi.

İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı açılışının ardından vatandaşlar tarafından yeni havalimanına gidiş güzergahları merak edilmeye başlandı. 'Yeni havalimanı nerede?', 'yeni havalimanına nasıl gidilir?' sorusu en çok yanıt arayan konular arasında yer alıyor. İstanbul Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alıyor. 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.

İstanbul Havalimanına nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım metro, hızlı tren, taksi, otobüs ve özel araçlarla sağlanacak.

İstanbul Havalimanı’na otobüs ile ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Havaalanından şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde 30 TL, en sık sefer düzenlenen hat ise 18 TL ile Yenikapı-Sirkeci.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şu şekilde

Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy, Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy.

İstanbul Havalimanı metro ile ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda hizmete açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 sonunda hizmete açılması planlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı taksi ile ulaşım

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, yeni havaalanına yapılacak taksi hizmetleri konusunda İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaştı. İlk etapta 660 taksinin çalışacağı havalimanında talebe göre taksi sayısı artabilecek.

İstanbul Havalimanı özel araçla ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’na özel araçla ulaşım için en kolay güzergah üçüncü köprü üzerinden sağlanıyor. Havalimanındaki kapalı ve açık otopark kapasitesi 40 bin. İstanbul Yeni Havalimanı'na özel araçları ile gelen yolcular, iki ay süreyle (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Çok sayıda oto kiralama ofisinin de yer alacağı havalimanında ulaşımı kolaylaştırmak adına paylaşımlı araç uygulamalarının da faaliyete geçmesi bekleniyor.

 İstanbul Havalimanı H2 hattı güzergahı

Yeni Havalimanı-Mecidiyeköy arasında gerçekleştirilecek H2 hattı sırasıyla Mecidiyeköy Metrobüs, Çağlayan, Nurtepe, Hasdal, Kemer Yolu, Orman Yolu, Kıyı Emniyeti ve İhsaniye Kavşağı'ndan geçerek, Yeni Havalimanına ulaşacak.

İstanbul Havalimanı H3 hattı güzergahı

H3 Yeni Havalimanı-Halkalı hattı ise Gümrük, 4.Cadde, Rumeliler, Atatürk Mahallesi, Demirciler Sitesi' nden geçerek Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

İstanbul Havalimanı H4 hattı güzergahı

En az durağa sahip hat olan H4 Yeni Havalimanı-Atatürk Havalimanı hattı Atatürk Havalimanı, Bahçeşehir Metrokent' ten geçerek İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

İstanbul Havalimanı- Yenikapı Havaist durakları

-Yeni Kapı

-Bakırköy İDO

-Kuleli

-Başakşehir Metrokent

İstanbul Havalimanı-TÜYAP Havaist durakları

-TÜYAP

-Cumhuriyet Mahallesi

-Bahçeşehir Merkez

İstanbul Havalimanı-Kozyatağı Havaist durakları

-Kozyatağı Metro

-Tepeüstü

-Kavacık Köprüsü

-Hasdal

İstanbul Havalimanı-Taksim Havaist durakları

-Gümüşsuyu Peron

-Beşiktaş Meydan

-Zincirlikuyu Metrobüs

-Göktürk

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar