Ispanak zehirlenmesi hangi market? İstanbul Ankara İzmir ıspanak zehirlenmesi vakaları

İstanbul ve Tekirdağ'da yaklaşık 100 kişi ıspanaktan zehirlendi. Birçok vatandaş ıspanak zehirlenmesine neden olan marketi araştırıyor. İşte Ispanak zehirlenmesi hangi market? İstanbul Ankara İzmir ıspanak zehirlenmesi vakaları ile ilgili bilgiler.

Ispanak zehirlenmesi hangi market? İstanbul Ankara İzmir ıspanak zehirlenmesi vakaları
Son Güncelleme: 4 Kasım 2019 Pazartesi 18:17
4 Kasım 2019 Pazartesi 18:09

Ispanak zehirlenmesi hangi market? İstanbul Ankara İzmir ıspanak zehirlenmesi vakaları hakkında bilgiler araştırılıyor. Azonceoldu.com ekibi olarak Ispanak zehirlenmesi hangi market? İstanbul Ankara İzmir ıspanak zehirlenmesi vakalarını sizler için derledik. 

Ispanak zehirlenmesi hangi market?
İstanbul ve Tekirdağ'da birçok kişi ıspanaktan zehirlendi. Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir fabrikada gece yemeğinde ıspanak servis edildi. Fabrikadaki 36 kişi mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma belirtileriyle hastaneye kaldırıldı. İstanbul'da 44 kişi ise ıspanaktan zehirlendi. İstanbul'daki zehirlenmeler ise Bayrampaşa Meyve ve Sebze Hali'nde gerçekleşti. 

İstanbul Ankara İzmir ıspanak zehirlenmesi vakaları

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Emin Tanış ise ıspanakların büyük bir bölümünün Ankara’nın Beypazarı ilçesinden geldiğini ifade etti. Tanış, ıspanak ve zehirli ot karıştırıldığını kaydederek, “Tehlike geçti. Halkımız rahatlıkla ıspanak alabilir.” şeklinde konuştu.

Sözcü’ye konuşan Bayrampaşa Hali Başkanı Burhan Er, ıspanakların Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nden geldiğini söyledi. Er “Ispanaklar İstanbul’a; İzmir, Manisa, Hatay, Adana ve Mersin’den geliyor. Hale gelen ıspanaklar inceleme altında. Numune alındı. Yarın bilgilendirme yapılacak. Ispanak tarlasında olan otlardan olabilir ama net değil. Tüketici ıspanağı aldığı zaman bekletiliyor. Alınan ıspanak 1 günde tüketilmeli. Gıda Mühendisleri de böyle diyor. Gübreden de olabilir.” diye konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar