Ispanak zehirlenmesi belirtileri - Ne kadar sürede belli olur?

Türkiye son günlerde ıspanaktan zehirlenen onlarca vatandaşı konuşuyor. Demir kaynağı olan ıspanak son günlerde zehirlenmeye sebep oluyor Peki ama ıspanak zehirlenmesinin belirtileri nelerdir? İşte Ispanak zehirlenmesi ne kadar sürede belli olur? sorusunun yanıtı.

Ispanak zehirlenmesi belirtileri - Ne kadar sürede belli olur?
Son Güncelleme: 4 Kasım 2019 Pazartesi 19:02
4 Kasım 2019 Pazartesi 17:54

Ispanak zehirlenmesi belirtileri - Ne kadar sürede belli olur? soruları son günlerde en çok araştırılan konulardan birkaçı. Azonceoldu ekibi olarak ıspanak zehirlenmesinin belirtilerini ve ne kadar sürede belli olduğunu araştırdık. Uzmanlar küçük boy ıspanak alın uyarısını yapıyor. Peki ama ıspanak zehirlenmesinin belirtileri nelerdir? 

Ispanak zehirlenmesinin belirtileri nelerdir? 

Ispanak zehirlenmesi son günlerin en çok aratılan hastalıklarından birisidir. Demir kaynağı olan ıspanaktan onlarca insan zehirlendi. İstanbul ve Tekirdağ'daki zehirlenmelerde toplamda 80 kişi zehirlendi. Nitrit/ Nitrat zehirlenmesinin belirtileri ağız ve göz çevresinde mavilik olarak ortaya çıkıyor. Bu duruma “Mavi Bebek Sendromu” adı veriliyor. Diz kapaklarınız titredikten sonra müthiş bir halsizlik hissedebilirsiniz. Gıda zehirlenmesi belirtileri kontaminasyon kaynağına göre değişir. Çoğu gıda zehirlenmesi türü aşağıdaki belirti ve semptomlardan bir veya daha fazlasına neden olur:

– Mide bulantısı

– Kusma

– İshal

– Karın ağrısı ve krampları

– Ateş

– Halsizlik

 

Ispanak zehirlenmesi ne kadar sürede belli olur?

Ispanak zehirlenmesi belirtileri ve semptomların bulunduğu yiyeceği tükettikten sonraki saatlerde bazen haftalar sonra bile başlayabilir. Genellikle 2 saat içerisinde belirtileri yaşayabilirsiniz. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar