iPhone Safari WebKit'i bozan Safari Ripper ☠️ kodu nedir, nasıl bozuyor?

iPhone dönem dönem hatalı iOS kodlarıyla gündeme geliyor. iPhone şimdi de yeni bir kod ile sosyal medyanın diline düştü. Peki ya iPhone Safari WebKit'i bozan yeni kod nedir, nasıl bozuyor? İşte İphonu’u bozan Safari Ripper ☠️ kodu..

iPhone Safari WebKit'i bozan Safari Ripper ☠️ kodu nedir, nasıl bozuyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Eylül 2018 Pazartesi 09:57

İphone İOS yeni bir hatası ile telefonları bozmaya devam ediyor. Yeni ortaya çıkan yeni bir kod hatası ile sosyal medyanın diline düştü. Peki ya  iPhone Safari WebKit'i bozan hatası nedir, telefonları nasıl bozuyor? İphonu’u bozan Safari Ripper ☠️ kodu detayları haberimizde.

iPhone Safari WebKit'i bozan Safari Ripper ☠️ kodu nedir, nasıl bozuyor? 

Son yıllarda birçok kez çeşitli kod kombinasyonlarıyla tabiri caizse 'çöken' iOS, yeni bir zararlı kod ile karşı karşıya kaldı. 15 satırlık kod nedeniyle cihazınızı kilitleyen ve ardından yeniden başlatılmasını gerektiren bu hata, muhtemelen yakın zamanda Apple tarafından çözülecektir. iOS, çeşitli hatalarla zaman zaman yeniden başlatılmak zorunda kalabiliyor. Son günlerde yayınlanan yeni bir kod, iPhone'unuzu bozuyor. Bu kodun simgesi de Safari Ripper ☠️ kodu.

iPhone Safari WebKit'i bozan hatayı kim buldu?

Güvenlik araştırmacısı Sabri Haddouche tarafından keşfedilen bu yöntem, Safari WebKit'i bozarak Safari kullanan birçok cihazı zor duruma sokuyor. iPhone, iPad, Apple Watch ve hatta Mac cihazlarda bile sorun yaşatma ihtimali olan 15 satırlık basit bir kod; iOS 7 ve üzeri tüm cihazları etkiliyor.

Bazı araştırmacılara göre ise iOS 12 beta sürümlerinde bu sorun yaşanmıyor. Yeni yayınlanan iOS 12 ile bu sorun tamamen çözülmüş olacak gibi görünüyor. Cihazınızdan kişisel bilgilerinizi çalma veya farklı bir zarar verme gibi bir amacı olmayan bu kodlar, Safari'nin CSS kodlarını çözümlerken döngüye girmesine sebep oluyor. Bu durumda da cihazınız yeniden başlatılmak zorunda kalıyor.

iOS 12 özellikleri neler?

Eylül ayında düzenlenecek olan iPhone etkinliği sonrasında ise iOS’in yeni sürümü herkesin beğenisine sunulacak. Apple, bu versiyonla ile büyük çaplı yenilik sunmayacak. Yazılım ekibini iOS 11’de yaşanan sorunları çözmeye yönelten firma, eski iOS sürümlerinde olduğu gibi kararlı bir iOS deneyimi sunmak istiyor. Şirket, 2 kat performans iddiası ile heyecan yaratmayı başardı. Uygulamaların 2 kat hızlı açılacak olması da önemli bir gelişme. Yeni sürümde, artırılmış gerçeklik deneyimleri için de ayrıca çalışıldığı görülüyor.

iOS 12’yi destekleyen cihazlar hangileri?

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone SE

iPhone 5s

12.9-inch iPad Pro 2. nesil

12.9-inch iPad Pro 1. nesil

10.5-inch iPad Pro

9.7-inch iPad Pro

10.5-inch iPad

iPad Air 2

iPad Air

iPad 5. nesil

iPad mini 4

iPad mini 3

iPad mini 2

iPod touch 6. nesil

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar