iOS 12.1.1 güncellemesinde neler var? iOS 12.1.1 güncellemesi ile hangi sorunlar giderildi?

Apple, dün akşam saatlerinde iOS 12.1.1 güncellemesini iPhone ve iPad cihazları için yayınladı. Peki ya iOS 12.1.1 güncellemesi ile gelen yenilikler neler? iOS 12.1.1 güncellemesi ile hangi sorunlar giderildi?

iOS 12.1.1 güncellemesinde neler var? iOS 12.1.1 güncellemesi ile hangi sorunlar giderildi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
6 Aralık 2018 Perşembe 10:03

Apple iOS 12.1 sürümünün ardından iOS 12.1.1 sürümünü yayınladı. Kullanıcılar yeni güncellemenin telefonlarda ne gibi değişikliklere neden olduğunu merak etmeye başladı. iOS 12.1.1 güncellemesi ile gelen yenilikler neler?

Uzun süren bir beta sürecinin ardından resmi olarak dağıtımına başlanan güncelleme ile birlikte birçok önemli iyileştirme sunuluyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise iPhone XR modelini ilgilendiriyor.

iOS 12.1.1 güncellemesinde neler var?

Yaklaşık 1.5 aylık bir beta sürecinden sonra yayınlanan iOS 12.1.1 ile birlikte iPhone XR için Haptic Touch adı verilen yeni bir özellik kullanıma sunuluyor. Bildiğiniz üzere 3D Touch desteği olmayan iPhone XR, bu özellik sayesinde bildirimleri önizleyebilecek. Diğer taraftan iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinde ek operatörler için eSIM içeren Çift SIM desteği sunulan güncelleme ile birlikte FaceTime içinde kullanıcı deneyimini iyileştiren bir güncelleme söz konusu. FaceTime arama sırasında oldukça zor bir hale getirilen ön ve arka kamera arasında geçiş yapma artık tek bir dokunuşla gerçekleştirilebilecek. Ayrıca FaceTime aramaları sırasında Live Photo yakalayabileceksiniz.

iOS 12.1.1 güncellemesi ile hangi sorunlar çözüldü?

Apple’ın verdiği bilgiye göre yeni güncelleme ile beraber;

Bazı durumlarda kullanılamayan FaceID düzeltildi,

Bazı kullanıcıların video indirirken yaşadığı hata giderildi,

Mesajlar uygulamasında Çince ve Japonca klavyeler kullanılırken yaşanan metin önerilerini engelleyen sorun çözüldü,

Ses kayıtlarının iCloud’a yüklenmesini engelleyen hata düzeltildi,

Ayarlar kısmındaki zaman dilimlerinin otomatik bir şekilde güncellenmesini engelleyen sorun giderildi.

HomePod’un da nasibini aldığı güncellemede FaceTime aramaları sırasında cihazın ledlerini kullanmak mümkün olacak. Bilindiği üzere cihaz şu an için sınırlı sayıda ülkede satışta.

Yayınlanan güncellemeyi Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek cihazınıza yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemeden önce iTunes üzerinden cihazınızın yedeğini almanız daha sağlıklı olacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar