için kaldı

Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Ortak şirkete bağlı olan Instagram ve Facebook’un aldığı karara göre bazı kullanıcı hesapları kapatılacak. Peki Ya Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
20 Temmuz 2018 Cuma 12:50

Facebook ve Instagram’ın ortak aldığı karara göre bu geceden itibaren bazı kullanıcı hesapları kapatılacak. Bu ani karar herkeste şok etkisi yaratsa da kapatmanın detayları ortaya çıkmaya başladıkça kullanıcılar rahatlamaya başladı. Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Instagram ve Facebook çocuk hesabı kapsamında olan tüm hesapları kapatma kararı aldı. Kapatma işlemleri bu geceden itibaren başlayacak. Facebook ve Instagram, 13 yaşın altında tespit ettiği kullanıcılarının hesaplarını daha aktif bir biçimde kapatma kararı aldı. Yasal olarak 13 yaşın altındaki kullanıcılara izin verilmese de uygulamada sadece mahkemeye veya soruşturmaya konu olduğu taktirde hesaplar incelemeye alınıyordu.

Kapatılan Instagram ve Facebook hesapları nasıl geri alınacak?

Kapatılan hesapları geri almak için kullanıcıların devlet tarafından verilmiş bir fotoğraflı kimlik kartı ile 13 yaşından büyük olduklarını ispat etmelerini isteyecek. Aslında bu sorunun kaynağı Facebook’un kayıt olurken yaşı kanıtlayacak herhangi bir resmi onay gerektirmemesi olarak görülüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar