için kaldı

Instagram Nametag özelliği nedir, ne işe yarar, nasıl aktif edilir?

Sosyal medya uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Instagram Nametag özelliğini kullanıma sundu. Peki ya Instagram Nametag özelliği nedir, ne işe yarar, nasıl aktif edilir?

Instagram Nametag özelliği nedir, ne işe yarar, nasıl aktif edilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
5 Ekim 2018 Cuma 11:59

Sosyal medya devlerinden biri olan Instagram yeni güncellemesini sundu. Yeni güncelleme ile birlikte “Nametag” özelliği devreye girdi. Kullanıcılar yeni özellik olan “Nametag” özelliğinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki ya Instagram’ın yeni özelliği Nametag etiketi nedir, ne işe yarar, nasıl aktif edilir? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Instagram, 'Nametag' yani 'isim etiketi' adı altında yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar artık aradıkları profilleri çok daha kolay bir şekilde bulabilecek. Mesela Instagram’da merak ettiğiniz bir kullanıcıyı aradığınız zaman, binlerce aynı isimde kullanıcı karşısına çıkıyor. “İsim etiketi” özelliği sayesinde kullanıcılar kendilerine özgü bir kimlik kartı oluşturabiliyorlar. İsim etiketi adı altında oluşturulan bu kimlik kartını, telefonunuzun kamerası ile okutarak, aradığınız kişinin profiline hiç bir arama yapmadan erişebiliyorsunuz. Bu özellik iOS ve Android kullanıcıları tarafından kullanıma sunuldu.

Nametag nedir?

Nametag, kullanıcıların tarandığında Instagram profilinizi bulmasını sağlayan özelleştirilebilir bir kimlik kartıdır. İsim etiketiniz benzersizdir ve keşfettiğiniz kişileri ve hesapları kişisel olarak eklemek için hızlı ve eğlenceli hale getirir. Nametag aslında tam olarak QR kod gibi çalışan bir sistem.

Nametag nasıl kullanılır?

İsim etiketini denemek için profilinize gidin, üstte üç satırlık tuşa dokunun ve “isim etiketi” ni seçin. İsim etiketinizi, ekranın herhangi bir yerine dokunarak veya diğer tasarımları denemek için üstteki düğmeye dokunarak kişiselleştirebilirsiniz. farklı çıkartmalar ile renkler, emojiler ve selfies gibi. Birisinin ad etiketini taramak için, doğrudan kameraya kaydırabilir, ad etiketinin üzerine gelin ve ekranınızı basılı tutabilirsiniz ya da kendiniz görüntülerken “Ad etiketi tara” düğmesine dokunarak fotoğraf makinesini girebilirsiniz. Ayrıca ad etiketinizi arkadaşlarınızla metin mesajları ve Facebook ve WhatsApp gibi diğer platformlarda paylaşabilirsiniz. Sadece ad etiketinizin sağ üstündeki oka basın.

Yeni Instagram özelliği kullanıcıların daha kolay görsel olarak diğer sosyal medya ağlarında kendilerini tanıtmak için yapmak ve hızlı ve basit (bir ağ olayı gibi) daha kamu ortamda yeni Instagram takipçileri alma yapmak için tasarlanmıştır.

Nametag özelliği nasıl aktif edilir?

-Yeni özellik Nametag için öncelikle uygulamanın manuel güncellemesini yapın. Biraz bekledikten sonra uygulamanız en son sürümle güncellenecek ve yeni Instagram Nametag özelliğine erişebileceksiniz.

-Yeni Instagram Nametag özelliğini açmak için Instagram profilinizi, arşiv düğmelerinizin, kişilerin takip edebilecekleri ve seçeneklerin bulunduğu üst çubuğa kaydırmanız gerekir.

-Yeni Instagram Nametag özelliği, dışarıdaki bir çerçeve ile küçük bir kare gibi görünen bir simgeye sahiptir. Instagram Nametag'i oluşturmaya başlamak için simgeye tıklayın.

-Instagram Nametag'inizi istediğiniz zaman değiştirebileceğinizi aklınızda bulundurun. Bu yüzden, ilk açtığınızda mükemmel bir şekilde ayarlamayı düşünmeyin.

-Bu yeni Instagram özelliğini açtığınızda, Instagram ad etiketinizin stilini değiştirebileceğinizi ve benzersiz bir görünüm için özelleştirebileceğinizi fark edeceksiniz.

Seçmeniz gereken seçenekler şunlardır:

-Döşenmiş bir emoji arka planı (seçtiğiniz bir emoji)

-Bir selfie (farklı çıkartmalar almak için gözlüklere dokunun!)

-Renkli bir arka plan (Instagram Hikayelerinde olduğu gibi)

 Instagram Nametag stiliniz değişebilir. Ancak, Instagram Nametag'ınızı bir görüntü olarak kaydetmeyi ve kartvizitler, posterler, el ilanları veya mağaza içi promosyon materyallerine yazdırmayı planlıyorsanız, Instagram ad etiketinizi tutarlı tutmak iyi bir fikirdir.

Instagram Namatag özelliği ile nasıl büyütülür?

Instagram'ınızı Instagram Nametag özelliğini kullanarak büyütmek istiyorsanız, başlamanıza yardımcı olacak birkaç öneride bulunun:

Instagram adınızı paylaşın(Facebook iş profilinde)

Instagram adınızı yazdırın(İş kartlarınızda)

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar