için kaldı

İmar Barışı başvuruları ne zaman son, yeniden uzatılacak mı?

31 Aralık 2017 tarihi öncesindeki yapıları kapsayan İmar Barışı başvurularının ne zaman biteceği merak konusu oldu. Daha önce iki defa uzatılan İmar Barışı başvuruları ne zaman son? İmar Barışı başvuruları yeniden uzatılacak mı? Sizler için araştırdık.

İmar Barışı başvuruları ne zaman son, yeniden uzatılacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
10 Haziran 2019 Pazartesi 16:36

İmar Barışı başvuruları ne zaman son? İmar Barışı başvuruları yeniden uzatılacak mı? soruları çok araştırılan konular arasına girdi. İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapıları kapsıyor. Birçok vatandaş fırsat bilerek İmar Barışı başvurusunda bulundu. Başvuru sayıları her geçen gün artarak devam ederken daha önce iki defa uzatılan İmar Barışı başvurularının ne zaman son olacağı merak konusu oldu.

İmar Barışı başvuruları ne zaman son, yeniden uzatılacak mı?

İki defa uzatılan İmar Barışı başvuruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yeniden uzatılmayacak. 13 milyon kaçak ve iskansız yapının bulunduğu Türkiye'de İmar Barışı başvuruları 15 Haziran'da son buluyor. İmar Barışı başvuru kayıt bedelleri ise 30 Haziran'a kadar yatırılabilecek.

İmar Barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, yapının olduğu arsanın emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak hesaplanıyor. İmar Barışı için yapı veya arsanın ada ve parsel bilgileri, daire sayısı, metrekaresi, yüzölçümü ile maliklerin kimlik bilgileri gerekiyor.

Haziran 2018 tarihinde başlatılan İmar Barışı uygulamasına şu ana kadar toplam 9.8 milyon başvuru geldi. Af kapsamında devlet kasasına giren toplam gelir ise 18 milyar 418 milyon 733 bin lira oldu. En çok başvuru yapılan il 1.7 milyon ile İstanbul olarak açıklandı. İstanbul'u 795 bin 934 ile İzmir, 452 bin 295 başvuru ile Ankara izledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar