Ilhan Omer kimdir, kaç yaşında, Instagram adresi?

Ilhan Ömer kimdir, kaç yaşında, Instagram adresi? ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi Twitter hesabı üzerinden tehdit ettiği iddia edilen İlhan Ömer ismi merak konusu oldu. Peki Ilhan Ömer kimdir, kaç yaşında, Instagram adresi?

Ilhan Omer kimdir, kaç yaşında, Instagram adresi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Nisan 2019 Pazartesi 19:45

Ilhan Ömer kimdir, kaç yaşında, Instagram adresi? ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi Twitter hesabı üzerinden tehdit ettiği iddia edilen İlhan Ömer ismi merak konusu oldu. Peki Ilhan Ömer kimdir, kaç yaşında, Instagram adresi? detayları haberimizde.

Ilhan Omer kimdir?

Ilhan Omar (d. 1982) Somali asıllı amerikan vatandaşı. North Dakota State üniversite mezunu olan Ilhan Omar 2009 yılında Ahmed Nur Said Elmi ile evlenmiştir. Siyasete Demokratik Parti ile atılan 34 yaşındaki Omar Minnesota'dan seçimlere katılarak ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü milletvekili olmuştur.

Ilhan Omar, "Sağcı aşırıcıların ve beyaz milliyetçilerin şiddet suçları ve diğer nefret eylemleri, bu ülkede ve dünya çapında artışta. Yurtta en yüksek kademede oturan kişi tarafından cesaretlendirildiklerini artık inkar edemeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Trump, Twitter'dan paylaştığı videoda, Omar'ı bir konuşmasında 11 Eylül'ü kastederek "Birileri bir şeyler yaptı" ifadesini kullanmakla suçlamıştı. ABD Başkanı, Omar'ın konuşmasındaki o ifadesini ve İkiz Kulelerin vurulma anının video kesitlerinin montajlandığı görüntüyü, "Asla unutmayacağız" ifadesi ile paylaştı.

İlhan Omer Instagram adresi

İlhan Omer Instagram adresi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar