Hürriyet'in başına kim geçti?

Doğan Medya grubunun Demirören Medya grubuna satışının gerçekleşmesinin ardından Hürriyet'in başına gelen isim de belli oldu. Hürriyet'in başına kim geçti?

Hürriyet'in başına kim geçti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
17 Temmuz 2018 Salı 09:20

Geçtiğimiz aylarda Doğan Holding bünyesinde bulunan Hürriyet, Posta, Fanatik, CNN Türk, Kanal D, Yay-Sat ve DHA’nın da olduğu medya grubu toplamda 916 milyon dolara Demirören Holding’e satılmıştı.

Demirörenlerin kanal ve gazeteleri satın almasının ardından çok sayıda yönetici ve çalışanın görevine son verilmişti. Demirören'in, Aydın Doğan'a ait Türkiye'nin en büyük medya şirketler grubu olan Doğan Medya'yı satın almasıyla birlikte medyanın yaklaşık yüzde 90'ı Demirören grubunun eline geçmiş oldu. Basının amiral gemisi diye nitelendirilen Hürriyet gazetesinin satılmasıyla birlikte Türk medya tarihinde bir dönemin de sonuna gelinmiş oldu. Yeni yapılan açıklamaya göre Hürriyet’in başına gelen isim belli oldu.

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Yıldırım Demirören atandı.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim Kurulumuz 16 Temmuz 2018 tarihinde, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı nedeni ile boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine, TTK 363.maddesi uyarınca İlk Genel Kurul Toplantısına kadar görev yapmak üzere Mehmet Koray Yanç'ın atanmasına karar vermiştir."

YILDIRIM DEMİRÖREN KİMDİR?

Yıldırım Demirören, 6 Ekim 1964 tarihinde İnegöl'de dünyaya gelmiştir. İsviçre'deki Leysin American School'da eğitimini tamamlayan Demirören, Demirören Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in oğludur. 2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu görevlerinde bulundu. 2004 senesinde başkan Serdar Bilgili'nin görevi bırakmasıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkanlığına geçti. 26 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 41. Başkanı olarak seçildi. 2015 yılında yapılan seçim ile tekrar TFF Başkanı seçilmiştir. 3 çocuk babası olan Demirören, ileri seviyede İngilizce bilmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar