İnsan vücudu asitle eritilir mi, nasıl eritilir? Hidroflorik asitle insan eritme videosu

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin asitle eritilerek yok edildiği iddialarından sonra asitle insan vücudu eritmenin nasıl olduğu araştırılmaya başladı. Hidroflorik asit nedir? Hidroflorik asitle insan vücudu nasıl eritilir?

İnsan vücudu asitle eritilir mi, nasıl eritilir? Hidroflorik asitle insan eritme videosu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
16 Kasım 2018 Cuma 11:15

Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de kaybolmasının ardından öldürüldüğü açıkladı. Öldürülmesi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar arasından cesedinin ise asitle eritilip yok edildiği. Peki ya insan vücudu asitle eritilir mi? İnsan vücudunu eriten hidroflorik asit nedir? Hidroflorik asitle insan vücudu nasıl eritilir?

Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü açıklandı ancak cesedinin nerede olduğu hala bilinmiyor. Bu da cesedinin hidroflorik asitle eritilerek yok edildiği iddialarını güçlendiriyor. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı'nın cesedi hidroflorik asitle eritilerek yok edildi. Öte yandan, Kaşıkçı'nın esedini eritmek için kullanıldığı iddia edilen hidroflorik asitin kemikleri nasıl erittiğine dair bir video yayınlandı. Koca bir kemiği dakikalar içinde eriten hidroflorik asit atıkları Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun evinde bulunmuştu. İddialar dünya kamuoyunun gündemini meşgul ederken, The Arab News, kemik eriten hidroflorik asitin nasıl bir şey olduğunu uygulamalı gösterdi. 

Hidroflorik asit nedir? Hidroflorik asitle insan vücudu nasıl eritilir?

Hidroflorik asit, hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır. Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır.

Hidroflorik asitle insan eritme videosu

Hidroflorik asidin kullanım alanları nereler?

-Hidroflorik asit büyük oranda yüksek oktanlı benzin yapımında kullanılır.

-Sentetik kriyolit ( Na3AIF6 ) üretiminde kullanılır.

-Cam yüzeylere şekil yapmak ve camları şekillendirmek için kullanılır.

-Maden sektöründe mineral ve kaya analiz prosesinde silikat bileşiklerini çözdüğünden, kaya örneklerini eritebilmek için kullanılır.

-İçeriğindeki florun etkisiyle, kimya alanında flor organik bileşiklerin üretilmesi için flor kaynağı olur.

Hidroflorik asitin zararları nelerdir?

-Hidroflorik asit yanıkları çok ciddidir. Seyreltik çözeltileri bile derine nüfuz ederek  yaralanmalara ve semptomlara neden olabilir. Tırnak yüzeylerine  denk gelirse yüzey anormalliğine sebep olur.

-Hidroflorik asit dumanlarının solumasından da ciğerler ve solunum yolları ciddi etkilenmektedir. Aynı zamanda kemik aşındırma özelliği de vardır.

-Hidroflorik asiti kulanırken mutlaka göz, yüz koruyucu giyilmelidir.

-Kimyasal etkileşimden etkilenmeyen eldiven kullanılmalıdır.

-Maruz kalındığında hemen giysiler çıkarılmalıdır.

-Eğer temas edilen bölge varsa mutlaka bol su ile yıkanmalıdır.

Breaking Bad asitle ceset eritme sahnesi

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar