Hercai dizisindeki konak nerede? Hercai Mardin'in neresinde çekiliyor? Asmalı Konak ile aynı mı?

Hercai dizi atv dizisindeki konak nerede? Hercai Mardin'in neresinde çekiliyor? soruları Hercai'nin ilk bölümüyle gündeme geldi. Asmalı Konak dizisindeki konağa benzemesi de en çok konuşulan konulardan birisi. İşte Hercai dizisi nerede çekiliyor? sorusunun yanıtı.

Hercai dizisindeki konak nerede? Hercai Mardin'in neresinde çekiliyor? Asmalı Konak ile aynı mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Mart 2019 Cuma 14:56

Hercai hangi şehirde çekiliyor? sorusu ATV izleyicileri tarafından araştırılmaktadır. Azonceoldu ekibi olarak hercai çekim yeri ile ilgili bilgileri sizler için derledik. İşte Hercai nerede çekiliyor? yanıtı. 

Hercai dizisindeki konak nerede?

Hercai dizisi Mardin Midyat’a yolu düşenlerin yakından tanıyacağı Mardin Midyat Sıla Konağında çekiliyor. Bir çok kişi bu dev yapıyı Midyat Konuk Evi müzesi olarak da bilmekte. Aslında Sıla Konuk Evi ismi de Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli dizilerinden biri olan Sıla dizisinin de bu konakta çekilmesinden geliyor. Konak, mimari yapısı ile büyüleyici bir görünüme sahip. Özellikle taş işçiliğinin güzelliği etkileyici.

Hercai Mardin'in neresinde çekiliyor?

Mardin’e yolu düşenler için Hercai dizisinin çekimlerinin yapıldığı set adresini de paylaşalım

Hercai Dizisi Set Adresi

Akçakaya Mahallesi, Cumhuriyet Cd. No:31, 47510 Midyat/Mardin

Hercai dizisindeki köprü nerede?

Hercai dizisinin tanıtımında Miran ve Reyyan’ın atlar ile buluştuğu o tarihi köprü çokça merak edilmişti. Aslında Doğu Turlarının uğrak noktasıdır Malabadi Köprüsü. Miran Aslanbey ile Reyyan Şadoğlu’nun atlar ile buluştuğu o köprü Diyarbakır’ın Malabadi köprüsüdür. Diyarbakır ilimizin Silvan ilçesinde bulunan bu güzel köprü tarihe meydan okumaktadır.

Hercai dizisi bir Mardin hikayesi olacak. Bilindiği üzere Mardin bir çok farklı kültürün bir arada bulunduğu ve dostça yaşayabildiği bir şehir. Özellikle Mardin’in Midyat ilçesi hem tarihi turizm anlamında gezip görülmesi gereken bir bölge iken hemde kültürel turizm anlamında ziyaret edilmesi gerek bir ilçe. Midyat’ta cami ile kilise yan yana bulunur ve çan ile ezan aynı anda duyulur.

Mardin’in önemli özelliklerinden biri de bozulmamış yapışması ve tarihi dokusudur. Dar sokakları büyük konakları ve kerpiç evleri ile doğası değişmemiş kendini korumayı başarmış bir şehir. Zaten Hercai dizisi de konusu itibari ile bölgede geçen bir hikaye. İntikamdan doğan bir aşkı anlatacak Hercai dizisinde hem aşkı hemde intikamı iliklerinize kadar yaşayacaksınız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar