için kaldı

Her şey güzel olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim?

Her şey güzel olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gezisi sırasında otobüsünün önüne geçip bir gencin Her şey iyi olacak Ekrem ağabey söylemi gündeme damga vurmuştu. Peki Her şey iyi olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim?

Her şey güzel olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
17 Nisan 2019 Çarşamba 19:32

Her şey güzel olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gezisi sırasında otobüsünün önüne geçip bir gencin Her şey iyi olacak Ekrem ağabey söylemi gündeme damga vurmuştu. Peki Her şey iyi olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim?  detayları haberimizde.

Her şey güzel olacak Ekrem ağabey diyen çocuk kim?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını almasının ardından meydanda bulunan kalabalığa seslendi. İmamoğlu gezisi sırasında kendisine 'Her şey iyi olacak Ekrem ağabey' diyen genci sahneye çağırdı. Gencin kimliği hakkında ya da diğer bilgileri hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır.

Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu (d. 4 Haziran 1970; Akçaabat, Trabzon), Türk iş insanı, siyasetçi ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı. 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü belediye başkanı olarak görev yaptı. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak seçildi.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın 23 Eylül 2017'de istifa ettiğini açıklamasından sonra CHP tarafından bu pozisyona aday gösterildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 28 Eylül 2017'de yapılan ve AK Parti adayı Mevlüt Uysal'ın 179 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildiği oylamada İmamoğlu 125 oy aldı.

Ekrem İmamoğlu, 18 Aralık 2018'de yapılan aday tanıtım toplantısında CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak açıklandı. 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonrasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kendilerindeki son bilgiye göre Ekrem İmamoğlu'nun 4.159.650 oy alarak AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım'ın önünde olduğunu açıkladı. AK Parti İstanbul İl Örgütü ise 2 Nisan günü, geçersiz oyların yeniden sayılması ve hatalı sandık tutanaklarının düzeltilmesi talebiyle itirazda bulundu ve itirazın YSK tarafından kabul edilmesiyle birlikte geçersiz oyların yeniden sayımına başlandı.

Yeniden sayım işlemlerinin 17 Nisan 2019 tarihi itibarıyla tamamlanmasıyla birlikte Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 169 bin 765 oy alarak seçimi, 4 milyon 156 bin 36 oy alan rakibi Binali Yıldırım'ın önünde tamamladığı açıklandı. İmamoğlu aynı gün YSK İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak göreve başladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar