Havaist nedir, nerelerden kalkacak? Havaist servis saatleri ve ücreti nedir?

İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşımacılığında kullanılacak olan Havaist nedir, nerelerden kalkacak? Havaist servis saatleri ve ücreti nedir?

Havaist nedir, nerelerden kalkacak? Havaist servis saatleri ve ücreti nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
13 Kasım 2018 Salı 15:01

İstanbul Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni kazanan İstanbul Otobüs AŞ, Havaist ile havalimanının ilk etabında hizmet vermeye 29 Ekim'de başlayacak. Yeni havalimanını kullanacak kişilerin merak ettiği detay ise ulaşım. İstanbul Yeni Havalimanı’nın ulaşımı Havaist ile sağlanacak. Peki ya Havaist nedir, nerelerden kalkacak? Havaist servis saatleri ve ücreti nedir?

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, kent genelinde İstanbul Yeni Havalimanı toplu ulaşım entegrasyonu kapsamında, bagajlı lüks taşımacılık (BLT) hatlarının oluşturulması ve taşımacılığın uygun araçlarla karşılanması amacıyla toplu taşıma yapmak üzere 18 hat üzerinde 150 otobüsle 10 yıl süreyle hat kiralama işini, teklif artırma usulü ile gerçekleştirdi. 

Havaist nedir, nerelerden kalkacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Yeni Havalimanı Yolcu Taşımacılığı hizmeti verecek olan Havaist hakkında bilgi verdi. İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşımacılığını üstlenen Havaist için 150 otobüs ve 18 kalkış noktası belirlendi. Yıllık 70 milyon yolcu taşıyacak. En lüks otobüslerle taşımacılık yapılacak.

Havaist servis saatleri ve ücreti nedir?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Yeni Havalimanı'na ulaşım sağlayacak Otobüs AŞ.’nin Havaist araçları yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli olacak." dedi. Havaist servis saatleri henüz netlik kazanmadığından dolayı içeriğimizde yer veremiyoruz. Öte yandan İstanbul Yeni Havalimanı'na özel araçları ile giden yolcular da, iki ay süreyle Havalimanı otoparkından ücretsiz olarak faydalanacak. 

HAVAİST İLE İLGİLİ TÜM DETAYLARI AŞAĞIDAKİ İÇERİĞİMİZDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ!

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar