Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında?

Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında? Soruları Alaca'nın Hırvatistan’ın Zagrep kentinde devam eden Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya alması sonrası merak konusu oldu. Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında? Sorusunun yanıtını sizler için derledik.

Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 15:56

Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında? Soruları Hırvatistan’ın Zagrep şehrinde gerçekleştirilen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanar tarihi bir başarıya imza atması ile birlikte merak konusu oldu. Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında? Sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Hamza Alaca Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor ve TOHM sporcusudur. İşte Hamza Alaca kimdir, nereli, kaç yaşında? Sorularının yanıtı.

Hamza Alaca Kimdir?

2018 yılında Hırvatistan Zagrep’te katıldığı Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda Hamza Alaca, 60 kiloda finalde Yunanistan Georgios Koumioumtsidis’i 2:30 dakikada 10-0 sayı tuşu ile yenerek Dünya şampiyonu olmuştur. Daha önce Makedonya Üsküp’te Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonasında da Moldovalı Stanislav Novac’ı 12-2 tuşuyla mağlup etmiş ve altın madalyanın sahibi olmuştur.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor ve TOHM sporcusu olan Hamza Alaca aslen Osmaniye’lidir.

Hamza Alaca, kazandığı altın madalya sonrası verdiği röportajda nasıl güreşçi olduğu ve hedeflerinden bahsetti.

İşte Alaca'nın röportajı...

Adını babasının hayran olduğu "Asrın güreşçisi" unvanlı Hamza Yerlikaya'dan alan ve en son Makedonya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde altın madalya kazanan 17 yaşındaki Hamza Alaca, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları hedefliyor.

Mersin'de babası ve ağabeyinin güreşçi olması nedeniyle küçük yaşlarda spora başlayan, katıldığı yarışmalarda çeşitli yaş gruplarında bugüne kadar 12 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Hamza Alaca, başarısını uluslararası müsabakalarda da sürdürerek taçlandırmak istiyor.

Makedonya'da 13-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi 60 kiloda temsil eden Hamza, finalde Moldovalı Stanislav Novac'ı 12-2 sayı tuşuyla mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olmuştu. Hamza, temmuz ayında yapılacak dünya şampiyonasında da birincilik kürsüsüne çıkmayı amaçlıyor.

Hamza Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da iki kez üçüncülüğü olduğunun altını çizerek, katıldığı son şampiyona da ise birinci olmayı başardığını söyledi.

- "Birinciliği kimseye bırakmak istemiyorum"

Şampiyonada mücadele ettiği rakiplerini daha önceden tanıdığını anlatan Alaca, şöyle konuştu:

"Finalde Moldovalı rakibimle mücadele ettim ancak rahat bir karşılaşmaydı. En zor olanı yarı finaldi. Orada zorlansam da finale çıkınca rahat bir şekilde kazandım.Temmuzun ilk haftasında dünya şampiyonası var. Orada da şampiyonluk hedefliyorum. Sonrasında da gençler ve büyüklerde şampiyonluklar elde etmek istiyorum. İnşallah Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül'ün elde ettiği gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları hedefliyorum. Yarıştığım her turnuvada birinciliği kimseye bırakmak istemiyorum."

- Güreşçi babanın gururu

Baba Hasan Alaca, kendisinin de Türkiye şampiyonu eski güreşçi olduğunu anlattı.

Orman işletmede işçi olarak çalıştığını aktaran Alaca, "Oğlum Avrupa Şampiyonu oldu. Şu an dünyanın en mutlu insanı benim. Oğlumun bütün turnuvalarına gittim. En büyük zirve olimpiyat şampiyonluğu. Bugün Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi oğlum neden aynı başarıları elde etmesin. İnşallah olacak." ifadesini kullandı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar