için kaldı

Hafız Mustafa Özyılmaz kimdir?

TRT 1 ekranlarında Ramazan Sevinci programında Kur’an-ı Kerim okuyan Mustafa Özyılmaz’ın kim olduğu ve Instagram hesabı araştırılmaya başladı.

Hafız Mustafa Özyılmaz kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Mayıs 2018 Salı 16:18

Hafız Mustafa Özyılmaz’ın Instagram hesabı araştırılıyor. Hafız Mustafa Özyılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? TRT 1 ekranlarında yayınlanan Ramazan Sevinci programında Kur'an-ı Kerim okuyan Mustafa Özyılmaz'ın hayatı araştırılıyor. TRT'de düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında birinci olan ve Ramazan Sevinci programında Kur’an-ı Kerim okuyan Mustafa Özyılmaz sosyal medyada merak konusu oldu.

Ramazan Sevinci programında Kur'an-ı Kerim okuyan Mustafa Özyılmaz'ın kaşları sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Sportif vücudu ve bakımlı görüntüsüyle dikkat çeken Mustafa Özyılmaz'ın şekilli kaşları sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilirken bazı kullanıcılar tarafından ise beğenildi. Peki ya Mustafa Özyılmaz kimdir?

Hafız Mustafa Özyılmaz kimdir?

Mustafa Özyılmaz,1984 yılında Samsun’un İlkadım ilçesinde dünyaya geldi. Hafız bir babanın oğlu olan Özyılmaz, henüz 6 yaşındayken Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi. Öğrenim hayatına Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda başladı. İlkokulu tamamladıktan sonra Kalkanca Yatılı Kuran Kursunda hafızlık eğitimi aldı. Buradaki başarısı, onun bir yıl içinde hafız olmasına vesile oldu. 34 yaşındaki hafız Mustafa Özyılmaz'ın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olduğu öğrenildi. Üniversitede okuduğu yıllarda Diyanet İşlerinde kadrolu olarak görev alan Mustafa Özyılmaz, kendi gelişimine yön vermek amacıyla Mısır'a gitti.  Mısır'a gitmesi sebebiyle Diyanetteki görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Burada kaldığı sürede dünyanın en iyi hocaları arasında gösterilen Ahmed Mustafa Kamil 'den "Kıraat ve Makam" eğitimi aldı.

Eğitimini tamamlanmasının ardından 2010 yılında İstanbul’a döndü. İstanbul’a döndükten kısa süre sonra Üsküdar Musiki Cemiyetinde müzik ve şan dersi alan Mustafa Özyılmaz, eğitim hayatını özel bir üniversitenin İlahiyat Fakültesi’nde Kuran-ı Kerim alanında yüksek lisans yaparak tamamlamıştır. Sportif başarılarının yanı sıra İstanbul’da çeşitli kolejlerde 5 yıl kadar beden eğitimi öğretmeni olarak görev almıştır. Mustafa Özyılmaz 2002-2007-2010 yılında katıldığı yarışmalarda “Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi” ödülüne layık görülmüştür. Aldığı eğitimler sonrasında Kuran Tilaveti ve İlahi Ezgi Konseri alanında devlet büyüklerimizin ve iş adamlarının da katıldığı yüzlerce organizasyonda yer almış ve almaya devam etmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

dursun ar En beğenilen yorum
bu güne kadar ezilen hor görülen müslüman gençler imkan verilirse ne destanlar yazabileceklerinin isbatıdırallah sayılarınbı artırsın başarılarının devamını devamını dilerim