Google Chrome hangi güncellemeleri ve telefonları desteklemeyecek?

Google Chrome’dan 32 milyon kullanıcına kötü haber. Artık bu güncellemede olan telefonları desteklemeyecek.

Google Chrome hangi güncellemeleri ve telefonları desteklemeyecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
8 Ekim 2018 Pazartesi 10:15

Google Chrome 32 milyon kullanıcını etkileyecek kararını duyurdu. Google aldığı kararla birlikte büyük çoğunluktaki akıllı telefonu desteklemeyecek.

Google Chrome hangi güncellemeleri ve telefonları desteklemeyecek?

Google Chrome, Android kullanıcılarına 2012 yılında kullanıma sunuldu. API seviyesini Android 4.4 sürüme çıkarmaya hazırlanan Google, Android 4.3 Android Jelly Bean olarak bilinen Android 4.1'i kullanan cihazlarda çalışmayı durduracak. Google Chrome’un kaynak kodlarını inceleyen yazılım geliştirme topluluğu XDA Developers ekibine göre Google, API seviyesini artık minimum API seviyesi Android 4.1’den Android 4.4 sürümüne yükseltildi. Eğer düşük sürüme sahip 32 milyon Android sahipleri Chrome kullanmaya devam ederse, dijital tehditlere açık hale gelecek.

Google Chrome ne zaman güncelleme yapacak?

XDA yazılım geliştiricileri topluluğundan gelen haberle ortaya çıkan gelişme ne zaman uygulamaya konacak henüz belli değil ancak sürümünü uzun yıllardır güncellememiş olan cihazların yavaş yavaş elenmesi işlemi oldukça yaygın olduğundan Google'ın yakında güncellemeyi getireceği düşünülüyor. Ortaya çıkan Chrome kodlarına baktığımızda ise internet tarayıcısı Android 4.4 KitKat üzeri telefonlarda çalışabilecekken, bundan önceki işletim sistemlerine destek sunmayacak.

Android için alternatif web tarayıcıları neler?

Piyasada PC için kullanıma sunulmuş birçok internet tarayıcısı mobil platformlar için de sunulmuş durumda. Firefox, Opera, Dolphin ve Yandex Browser bunlardan en popüleri. Eğer Android 4.3 ve altı sürüme sahip bir telefona sahipseniz, alternatif tarayıcıları kullanabilirsiniz.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar