Gemind Meteor Yağmuru nedir? Google'ın doodle yaptığı Gemind Meteor Yağmuru Ne Zaman?

Gemind Meteor Yağmuru nedir? Google'ın doodle yaptığı Gemind Meteor Yağmuru Ne Zaman? 13 Aralık 2018 Google'ın doodle yaptığı Gemind Meteor Yağmuru nedir? Ne zaman ?

Gemind Meteor Yağmuru nedir? Google'ın doodle yaptığı Gemind Meteor Yağmuru Ne Zaman?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
13 Aralık 2018 Perşembe 09:46

Google 13 Aralık sabahına sürpriz bir doodle ile başladı. Sabah saatlerinde Google'a giren kullanıcılar google'ın hazırladığı sürpriz bir doodle ile karşılaştı. Güneş ve yıldızlardan oluşan ve çoklu fotoğraflar kullanılarak hazırlanan doodle her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen gemind göktaşı yağmuru için hazırlanmıştı. Gemin göktaşı yağmuru her yıl gerçekleşen bir doğa olayıdır. 

Gemind Göktaşı Yağmuru Nedir?Nerelerden izlenebilecek? 

Gemind Göktaşı Yağmuru 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Gemind yani ikizler göktaşı yağmuru olarak bilinen bir doğa olayıdır. Doğada gerçekleşen en büyük göktaşı yağmuru olarak da bilinmektedir. 

Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor. Gemidler her yıl en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilir, çünkü bireysel meteorlar parlaktır ve zirve gökyüzünde meteor akışını saatte 120 meteor gibi yüksek oranlarda görebilir. Bilinen kayıtlara göre, Geminid meteor duşu neredeyse 200 yaşında.

Yeterince karanlık alanlarda yarın gece saat 00.00'dan sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.

Gemind Meteor Yağmuru Türkiye'den İzlenebilecek Mi?

Göktaşı yağmurlarının kralı olarak adlandırılan Gemind Meteor Yağmuru herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan izlenebilen bir doğa olayıdır. Tabii ki bu muhteşem doğa olayını ölümsüzleştirmek isteyen kişiler uygun ekipmanlarıyla ve uygun bir alanda bu anı fotoğraflayabilirler. Gemind Meteor Yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek. Ancak Türkiye'de etkilii olan soğuk hava dalgası ve yağışlı hava nedeniyle neredeyse tüm yurtta havanın bulutlu olması nedeniyle Gemind Meteor Yağmuru izlenemeyebilir. 

Gemind Meteor Yağmuru Ne Zaman?

Gemind Meteor Yağmuru her yıl 3-17 Aralık tarihlerinde gerçekleşmektedir.  3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşan İkizler Meteor Yağmuru bu yıl 13 Aralığı 1 Aralığa bağlıyan gece gerçekleşecek

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar