Galapagos ne demek? Galapagos adaları nerededir?

Erkenci Kuş dizisinde Demet Özdemir'in gitmek istediği Galapagos adalarının nerede olduğu merak edilmeye başladı. Galapagos ne demek? Galapagos adaları nerededir?

Galapagos ne demek? Galapagos adaları nerededir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
11 Temmuz 2018 Çarşamba 15:19

Star TV ekranlarında yeni bir yaz dizisi başladı: Erkenci Kuş.. Dizi ilk bölümden bu yana keyifle izlenmeye başladı. Dizide dikkat çeken ayrıntılardan biri de kullanılan Galapos kelimesi. Arada kullanılan Galapagos adalarının nerede olduğu merak edilmeye başladı. Peki ya bu bahsi geçen adalar nerede, nasıl gidilir?

Galapagos Ne Demek? Galapagos Adaları Nerededir?

Galapagos, eski bir İspanyolca kelime olarak bilinen "Galapago"dan gelen bir tanımlama. Galapago farklı anlamlarda kullanılan bir kelimedir. Bu anlamlardan birincisi atları sürmek için kullanılan "eyer"e denk düşüyor. Ancak Galapago kelimesi Roma İspanyolcası olarak adlandırılan bir karma dilin ürettiği bir kelime olarak bilinir ve bu açıdan incelendiği zaman anlam açısından "Kara Kaplumbağası" karşılığı ile ötüşen bir mana çıkar.

İspanyollar keşfettikleri adalara "Tortuga" gibi isimler takarak hayvanlarla özdeşleştirmişlerdir. Tortuga genel olarak kaplumbağa anlamına gelirken, Galapago direkt kara kaplumbağasını işaret eden bir tanımlamadır. Bunun yanı sıra Galapagos adaları "Colon Adaları" olarak da bilinir. “Colon Takımadaları” olarak da bilinen Galapagos Adaları, Büyük Okyanus’un doğusunda, Ekvador kıyılarının yaklaşık 950 kilometre batısında konumlanır. Galapagos Adaları’nda resmi para birimi olarak, 2000 yılından itibaren Amerikan Doları (USD) kullanılmaktadır. Galapagos Adaları’nda resmi dil olarak İspanyolca kabul edilir.

Galapagos Adaları'na Ne Zaman Gidilir?

Galapagos Adaları’nda tropikal iklim etkilidir ve oldukça izole bir konumda bulunan adalarda hava şartları genellikle okyanus akıntılarına bağlıdır. Galapagos Adaları, Aralık-Mayıs döneminde ve Haziran-Kasım dönemine oranla daha az yağış alır. Haziran -Kasım dönemi oldukça yağışlı geçer ve ortalama sıcaklık 22 derecedir. Galapagos Adaları tüm yıl ziyaret edilebilir. Ancak daha olumlu hava şartlarıyla Aralık-Mayıs ayları Galapagos’a gitmek için en ideal zamandır.

Galapagos Adaları'na Nasıl Gidilir?

Galapagos Adaları’na Türkiye’den direkt uçuş bulunmamaktadır. Ekvador’un Quito ve Guayaquil gibi büyük şehirlerine, oradan da Galapagos Adaları’na ulaşmak mümkündür. Uluslararası havayolu şirketleri her gün Quito ve Guayaquil’den Santa Cruz ve San Cristóbal adalarına uçuş düzenlenmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar