Furkan Kocaman kimdir, kaç yaşında, neden öldürüldü

Furkan Kocaman kimdir, kaç yaşında, neden öldürüldü? | Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya'da bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi. Furkan Kocaman kimdir, kaç yaşında, neden öldürüldü

Furkan Kocaman kimdir, kaç yaşında, neden öldürüldü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Mart 2019 Pazartesi 18:35

Furkan Kocaman kimdir, kaç yaşında, neden öldürüldü? | Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya'da bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi. Furkan Kocaman kimdir, kaç yaşında, neden öldürüldü sorularının yanıtı haberimizde.

Furkan Kocaman kimdir?

Erasmus programı kapsamında Polonya'da alışveriş yaparken bıçaklanılarak öldürülen Furkan Kocam arkasında soru işaretleri bıraktı. Peki Furkan Kocaman neden öldürüldü?  Köprübaşı Mahallesi Muhtarı dede Hüseyin Özgül ise torununun PKK sempatizanı bir kişi tarafından öldürüldüğünü söyledi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de öğrencileri Furkan Kocaman'ın uğradığı hain saldırı sonucu öldüğünü açıkladı. Furkan Kocaman'ın cenazesinin, yapılacak otopsinin ardından Konyaya gönderileceği öğrenildi.

Furkan Kocaman kaç yaşında, neden öldürüldü?

Geç Furkan Kocaman saldırıya uğrayıp hayatının kaybetmesinin haberlere düşmesinin ardından Furkan Kocaman kaç yaşında, neden öldürüldü? okuyucular sorularına yanıt aramaya başladı. Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman, Erasmus Değişim Programı kapsamında yaklaşık bir ay önce Polonyanın Wroclaw kentine gitti. Kocaman, geçen Cumartesi günü arkadaşıyla gittiği alışveriş merkezinde yemek yediği sırada bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Boğazından bıçaklanan ve kanlar içinde kalan Kocaman, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaçmaya kalkışan ve Türk olduğu belirtilen saldırgan, çevredekilerin de yardımıyla polis tarafından yakalandı. 

Erasmus Değişim Programı nedir?

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir.

Programın amacı Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir.

Erasmus programı, üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Daha kaliteli yükseköğretim sunan Avrupa'da mezunlar daha donanımlı, iş dünyasının beklentilerine daha fazla cevap veren bireyler olacaklardır.

Program, sunduğu hareketlilik olanağı ile Avrupa halklarının birbirlerini algılamasındaki önyargıların yükseköğretim çevrelerinde kırılmasına hizmet etmektedir. Erasmus programı ile 1987'den günümüze kadar 1,5 milyondan fazla yükseköğretim öğrencisi, başka bir Avrupa ülkesinde öğrenim hayatının bir dönemini geçirmiş; o ülkenin insanlarını ve kültürünü de tanıma imkanı elde etmiştir. Program 2012 yılı itibariyle 3 milyon öğrencinin Erasmus öğrencisi olmasını hedeflemektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar