için kaldı

Mutlu Kaya’yı yürüten firavun(refleksoloji) tedavisi nedir, nasıl uygulanır?

Ses yarışmasında adını duyuran ve erkek arkadaşı tarafından başından vurularak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mutlu Kaya firavun tedavisiyle yürümeye başladı. Peki ya firavun( refleksoloji) tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Mutlu Kaya’yı yürüten firavun(refleksoloji) tedavisi nedir, nasıl uygulanır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
24 Ekim 2018 Çarşamba 12:34

Bir televizyon kanalında düzenlenen ses yarışması ile adını duyuran ve sonrasında 2015 yılında erkek arkadaşı tarafından başından vurularak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mutlu Kaya yürümeye başladı. Yürümesini sağlayan tedavi yöntemi ise firavun tedavisidir. Peki ya Mutlu Kaya’yı yürüten firavun(refleksoloji) tedavisi nedir, nasıl uygulanır?

2015 yılında 19 yaşındayken ünlü sanatçı Sibel Can'ın da jüri üyesi olduğu bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldı. Bir süre sonra eski erkek arkadaşı Kaya'yı Diyarbakır Ergani'deki evinin önünde tabancayla başından vurdu. Ağır yaralanan genç kız uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hastaneden çıktığında konuşma güçlüğü çekiyor ve yürüyemiyordu. Mutlu Kaya, farklı hastanelerde gördüğü tedavilerden sonuç alamadı. Yaklaşık 6 ay önce sinir sonlarını uyararak beyne ileti gönderen Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş'la tanıştı. Yapılan firavun(refleksoloji) tedavisi ile genç kız yürümeye başladı, konuşması da akıcı hale geldi. 

Firavun(refleksoloji) tedavisi nedir, nasıl yapılır?

12 bin yıl önce Firavun’un aldığı tedavi yöntemidir. Uygulanan yöntem refleksolojidir. Refleksoloji ayak tabanı ve avuç içine yapılan bir tedavidir. Bu tedavide dünyanın etkili tedavilerinden bir tanesidir. Yeni bir tedavi değil. 12 bin yıl önce firavunun aldığı bir tedavidir. Mezarından çıkan tabletlerden refleksiyolojinin faydalarını anlatıyor. Masaj bu sinir sonlarını uyararaktan beyne ileti gönderiyor. Mutlu 6 ay önce başladı, durumu iyiye gidiyor ama 1-2 yıl sürecek.

Refleksoloji tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Refleksoloji tedavisi kökeni uzak Doğu’ya dayanmaktadır. Vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarının tedavisine destek sağlamak amacıyla uygulanır. Vücudun belirli noktalarına uygulanan masaj tekniğidir. Bu tedavinin ilk uygulama yeri Çin’dir. Günümüzde tamamlayıcı tıp kategorisinde yer alan Refleksoloji, bedendeki serbest enerji akışını sağlamak amacıyla tercih ediliyor.

Refleksoloji tedavisi nasıl yapılır?

Ayak tabanındaki refleks noktalarına, el ve parmak teknikleriyle ya da ahşap bir çubukla basınç yaparak uygulanıyor. Uygulama sırasında kişi rahatça koltuğa uzanıyor ve ayaklarını tabureye koyuyor. Ayağın refleks noktalarına parmak ya da çubukla basınç uygulanıyor. Kişinin vücudundaki sorunlu bölgeyle ilgili noktaya basınç uygulandığında bir miktar acı hissetmesi doğal karşılanır. Seans boyunca ayaktaki tüm refleks noktaları el hareketleriyle tek tek uyarılıyor.

Refleksoloji tedavisinin faydaları nelerdir?

-Tüm beden masaj yapılmış gibi rahatlama sağlar.

Sinir sistemini rahatlatır.

-Kan dolaşımını hızlandırır.

-Uyku kalitesini arttırıyor.

-Enerji akışını dengeler.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Vücudu toksinlerden arındırır.

-Kısırlığı giderir.

Refleksoloji hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Beden fonksiyonlarını normalleştirmeye bağlı olarak birçok hastalıkta büyük ilerleme sağlıyor. Başta stres ve anksiyete bozuklukları olmak üzere, panik atak, depresyon, uykusuzluk, bel – boyun fıtığı, otizm, felç, migren, hormon sorunları, romatizma, astım, hazımsızlık, regl ağrıları gibi pek çok hastalıkta destek tedavi olarak kullanılıyor.

Refleksoloji tedavisi kimler için zararlı?

-Hamileliğin ilk 6 ayında,

-Kanser ve damar tıkanıklığı olan hastalarda

-Varis sorunu yaşayanlarda

-Şeker hastalarında uygulanması tavsiye edilmiyor.

Mutlu Kaya kimdir?

Fox TV'de yayınlanan Sesi Çok Güzel yarışması ile ekranlara çıkan Mutlu Kaya Sibel Can'ın keşfetmesi ile yarışmaya katıldı. Yarışmada sesi ile olduğu kadar hikayesi ile de herkesi etkileyen Mutlu Kaya yarışmaya damga vurmuştu. Sibel Can, anne Kaya ile sohbet ederken, "Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim" dedi. Sibel Can, ziyaretin ardından Mutlu Kaya’yı da yanına alarak İstanbul’a hareket etti. Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya , fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar. Tek bir odada yatıp kalkan Mutlu ve ailesinin hikayesi izleyen herkesi derinden sarstı.  Mutlu Kaya'nın Sibel Can'ın teklifini kabul edip İstanbul'a gelmeye karar verdiği anda söylediği 'Benim elbisem ve ayakkabım yok' sözü üzdü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar