Fırat Aydınus kimdir, PFDK'dan ne kadar ceza aldı?

Fırat Aydınus kimdir, PFDK'dan neden, ne kadar ceza aldı? FİFA Kokartlı Hakem Fırat Aydınus'un PFDK'lık olması gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki Fırat Aydınus kimdir, PFDK'dan neden, ne kadar ceza aldı?

Fırat Aydınus kimdir, PFDK'dan ne kadar ceza aldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Mart 2019 Perşembe 15:59

Fırat Aydınus kimdir, PFDK'dan neden, ne kadar ceza aldı? FİFA Kokartlı Hakem Fırat Aydınus'un PFDK'lık olması gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki Fırat Aydınus kimdir, PFDK'dan neden, ne kadar ceza aldı? detayları haberimizde.

Fırat Aydınus neden PFDK'lık oldu?

TFF'ye tescilli hakem Fırat Aydınus'un 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. 

Fırat Aydınus ne kadar ceza aldı?

Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir FK müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Fırat Aydınus "futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlarda bulunması" gerekçesiyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası verildiği açıklandı.

Fırat Aydınus kimdir?

Fırat Aydınus (d. 25 Ekim 1973, İstanbul), Türk futbol hakemi. Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı olarak Süper Lig'de görev yapmaktadır.

Hakemliğe 1996 yılında başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezundur. UEFA'nın Cüneyt Çakır ile birlikte Avrupa Kupalarında en çok maç verdiği Türk hakemdir.

FIFA hakemliği için 2014 yılında yapılan YoYo testlerini geçemeyen Aydınus listeden çıkartılmıştır. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Aydınus'un da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar