Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne?

Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne? Suç örgütü lideri Sedat Peker'in paylaşımları sonrası gündem olan Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne? soruları sorulmaya başlandı. Peki, Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne?

Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne?
Son Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 13:08
8 Haziran 2021 Salı 12:57

Suç örgütü lideri Sedat  Peker'in paylaşımları sonrası bir çok isim araştırılmaya bişlandı. Bu isimlerden birisi de Esat Toklu. Peki, Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne? soruları araştırılmaya başlandı. Birçok kişinin araştırdığı isim olan Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli, Sedat Peker ile ilgisi ne? sorularının yanıtı haberimizde....

Esat Toklu kim, kaç yaşında, nereli?

Sedat Peker’in pazar günü yayınladığı videoda Esat Toklu ismi de geçmektedir. Esat Toklu, Ankara Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanlığı görevinde bulunmaktadır. Sedat Peker Esat Toklu hakkında sarsıcı iddialarda bulunmuştur. Bu sebeple Esat Toklu biyografisi araştırılmaktadır. 

İş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın ultra lüks otelinde ücret ödemeden kaldığı iddia edilmektedir. Sedat Peker’in Esat Toklu hakkında ortaya attığı bu iddialardan sonra Toklu sessizliğini bozmuştur. Ardından Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak vatandaşların en çok merak ettiği kişiler arasında gösterilmektedir. Bu nedenle Esat Toklu özgeçmişini sizler için derledik.

Esat Toklu, hali hazırda Ankara Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanlığı’nı yürütmektedir. Aslen Karamanlı olduğu bilinmektedir. Ankara’daki görevlerinden önce Sakarya’da İdare Mahkemesi Hakimi olarak çalışmıştır. Esat Tokluk, 30 yılı aşkın süredir Türk yargısında aktif bir şekilde görev yapmaktadır. Son olarak Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yayımladığı kararneme ile bugünkü görevine getirilmiştir. Hakkında çok fazla bilgi olmasa da Twitter hesabını etkin bir biçimde kullanmaktadır. Burada 2 bini aşkın takipçisi bulunmaktadır.

Esat Toklu-Sedat Peker ile ilgisi ne?

Bildiğiniz üzere Sedat Peker, her pazar olduğu gibi bu pazar da yeni bir video paylaşım yapmıştır. Son videosunda ise Sezgin Baran Korkmaz’a ait lüks otelde bazı hakim ve savcıların ücret ödemeden kaldığını iddia etmiştir. Özellikle Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun ismini direkt olarak vermiştir. Toklu, konuyla ilgili iddiaları kesin bir dille yalanlarken Peker hakkında ise suç duyurusunda bulunacağını aktarmıştır. Ancak Sedat Peker yaşanan gelişmelerin ardından şu tweetleri atarak geri adım atmadığı belli etmiştir:

"Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey, görünen o ki sen de süslü süleyman gibi poliçe seslerini, para seslerini çok seviyorsun. Benim ailem zengin diyorsun, senin ailen son beş senede zengin oldu.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey, diyorsun ya birçok hakim, savcı böyle lüks araba kullanıyor; işte bu, ülkedeki adaletin ne kadar yozlaştığının göstergesi. Utanmadan sen iki milyonluk arabaya nasıl biniyorsun? (zengin fetöcüler sağolsun).

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey, sen hikayeyi bırak. Geceliği yüz bin lira olan otelde kaldığına dair faturayı yayınlasana. Alışmışsınız lafı uzatmaya. Kısa, net cevap. Faturayı yayınla.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı esat toklu bey, Bu mazlum, bu garip millet muktedir olduğunuz bugün sizden hesap soramasa da, Yüce ALLAH’ın mahkemesi Mahkeme-i Kübra’da sizden hesap soracak.

Sizin TCK kanununda yazmayan, ilahi kanunda yazan bu sözü unutma “Zalimin zulmü varsa, mazlumun Yüce ALLAH’ı var.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar