Ertuğrul Akbay kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Ertuğrul Akbay kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Türkiye’nin Gölge Adam’ı, röportajlarıyla bir döneme damgasını vuran duayen gazeteci Ertuğrul Akbay hayatını kaybetti. Haberin duyulmasının ardından google'de Ertuğrul Akbay kimdir, kaç yaşında, neden öldü? soruları aratılmaya başladı.

Ertuğrul Akbay kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Mart 2019 Perşembe 14:20

Ertuğrul Akbay kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Türkiye’nin Gölge Adam’ı, röportajlarıyla bir döneme damgasını vuran duayen gazeteci Ertuğrul Akbay hayatını kaybetti. Haberin duyulmasının ardından google'de Ertuğrul Akbay kimdir, kaç yaşında, neden öldü? soruları aratılmaya başladı. Sorularınızın yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Ertuğrul Akbay aynı zamanda SÖZCÜ Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın babasıdır.

Ertuğrul Akbay neden öldü?

Kanser tedavisi gören duayen gazeteci Ertuğrul Akbay kaldığı hastanede şu açıklamayı yapmıştı:

Bu ölümcül hastalığı öğrendiğimde nur içinde yatsın Atatürk sevdalı beni ve kardeşlerimi Atatürk sevgisiyle büyüten. Eczacı hacı babamın sözü aklıma geldi. Babam ters bir şey olduğunda;

-Her belada bir hayır vardır, takma kafana oğlum derdi. Bu bela! Hastalık da benim için, bir bakıma hayırlı oldu. Neden mi? Bu hastalığı yenmek için elimden geleni yaptım. Moralimi bozmadım. Aksine, hırslandım. Asla “Pes” etmedim.

8 yıl öncesinden zihin, beden… Ve her yönden de daha güçlü oldum. Sadece bu bela! Ölümcül hastalığa “Dur” demeyi değil yaşlanmaya da nasıl “Dur” deneceğini öğrendim.

Ertuğrul Akbay kimdir

Halit Ertuğrul Akbay, 1938 yılında doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın'da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı.

Türk basınında “röportaj" deyince akla ilk gelen isimlerden biridir Ertuğrul Akbay. Hollywood starlarından, dünya liderlerine, Kongo‘daki Pigme'lerden, güzellik kraliçelerine kadar “atlatma" röportajlarda hep onun imzası vardır. Celal Bayar‘dan Süleyman Demirel‘e, Bülent Ecevit‘e, Necmettin Erbakan‘a ve Turgut Özal‘a kadar ‘çok özel' röportajlar yaptı.

1985 yılında “Gölge Adam" adında gazete çıkarmaya başladı. 8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar