için kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu? Sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 66. Hükümet Bakanlar Kurulu'nu açıklaması ile birlikte merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
9 Temmuz 2018 Pazartesi 21:01

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu? Sorusu Cumhurbaşkanı Receğp Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin ederek yeni sisteme geçmesi ve 66. Hükümet Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelmesiyle başladı. Başkan Erdoğan, "Vakit hedeflerimize daha kararlı yürüme vaktidir. Bismillah diyerek adımını attığımızın ilk imtihanı 2023 hedefleridir" dedi. İşte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim oldu? Sorusunun yanıtı.

66. Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesi ile birlikte yeni sisteme de geçilmiş olundu. Yeni sistemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını ise Fatih Dönmez yapacak.

Fatih Dönmez kimdir?

Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İş hayatı boyunca enerji ve Telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

4 Ocak 2008’de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü.

24.12.2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Fatih Dönmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

16 Nisan referandumunda kabul edilen, 24 Haziran seçimleri ile de yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı'nın belli olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugün resmen hayata geçiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar